Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 1. 2. 2017.

| Sport

Poznati parovi Kupa Koraća, “večiti” tek u finalu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kup Koraća
Kup se igra na 1 dobijenu utakmicu, pa su iznenađenje uvek moguća; foto: Vanja Keser

Žreb za Kup Radivoja Koraća, koji će se održati u Nišu od 16. do 19. februara, dodelio je Vršcu već u četvrtfinalu najteži zadatak - aktuelnog prvaka države i regiona Crvenu zvezdu, dok će verovatno najneizvesniji duel biti između branioca trofeja Mega Leksa i Dinamika.

Prvog dana takmičenja u hali “Čair” od 17 sati sastaće se Crvena zvezda i Vršac, aktuelni lideri regionalne ABA i Prve košarkaške lige. Vršac će šansu moći da potraži u umoru tima Dejana Radonjića, jer novi format Evrolige i regionalno takmičenje ne ostavljaju nikakav prostor za odmor. Ipak, crveno-beli su u naletu, nemaju poraz u ABA ligi, a u evropskom šampionatu su vezali 7 utakmica bez poraza protiv najjačih rivala.  

Odmah po završetku prvog meča, od 19:30 nastupiće FMP i Spartak. FMP se nalazi na 8. mestu ABA lige gde su, nakon lošeg starta, konačno ušli u formu i ove godine imaju poraz samo od Partizana, dok je Spartak 4. u Košarkaškoj ligi.

Ista satnica je i drugog dana. Prvo će beogradski Dinamik pokušati da pobedi branioca titule Mega Leks. Beograđani sa Vršcem dele 1. mesto u najjačoj domaćoj ligi i, uz trenera Miroslava Mutu Nikolića i najtalentovanije mlade igrače sa ovih prostora, imaju velike ambicije. Klub iz Sremske Mitrovice ima znatno slabiju sezonu u odnosu na prošlu kada su bili među 4 najbolje ekipe u regionu, pa su sada 12, a nisu blistali ni u Ligi šampiona kada su ispali u grupnoj fazi.

Poslednju utakmicu četvrtfinala igraće Partizan i Dunav, najprijatnije iznenađenje domaće lige. Crno-beli imaju odličnu sezonu i zauzimaju 2. mesto u ABA ligi, a prošli su i grupnu fazu evropske Lige šampiona, pa će u nokaut fazi igrati “bratski” derbi sa PAOK-om.

Trećeg dana takmičenja na programu su 2 polufinala od 17 i 21 sat, u kojima će se sastati pobednici istog dana, a finale je na programu u nedelju, 19. februara od 21 sat.


Mini-basket kup

Po prvi put, u sklopu kupa biće organizovano i takmičenje za pionire - igrače do 14 godina, a prema rečima predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića, ideja je potekla od kluba Mega Leks.

U petak i subotu, 17. i 18. februara u salama osnovnih škola “Dušan Radović” i “Miroslav Antić” igraće se grupna faza. U grupi A su Crvena zvezda, Vršac, FMP i Spartak, a u B Mega Leks, Dinamik, Partizan i niški Konstantin

Poslednjeg dana će pobednici grupa igrati finale u hali “Čair” od 13 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena Erić

    14:02 // 7. 2. 2017.

    Da li se kupuju karte i za Mini-basket kup, tj. za pionire?

  • Blackburn

    07:10 // 3. 2. 2017.

    Begaj be!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: