Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:59, 14. 3. 2020.

| Sport

Prazne tribine, neiskorišćen penal i trijumf Radničkog sa igračem više

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Mačva fudbal mart 2020 foto Južne vesti Vanja Keser3
Iskoristili brojčanu prednost; foto: Vanja Keser

Tmurno vreme, kiša koja je padala u početku i potpuno prazne tribine stadiona "Čair" ispratile su utakmicu 26. kola Superlige u kojoj je niški Radnički savladao šabačku Mačvu rezultatom 3:1. Nišlije su u ovom duelu imale inicijativu, ali su prokockale nekoliko dobrih prilika, uključujući i penal, a celo drugo poluvreme igrale su sa igračem više, jer je Petar Gigić u 44. minut dobio drugi žuti karton.

Zbog pandemije virusa korona tribine "Čaira" bile su zatvorene za publiku, pa slavlju Nišlija, sem novinara i nekolicine ljudi iz lože, nije imao ko da posvedoči.

Prvi gol pao je 19. minutu, kada je glavom pogodio Lazar Đorđević. Rezultat je vraćen na egal svega tri minuta kasnije, kada je Filip Božić poslao sjajan udarac sa dvadesetak metara, na loptu koju je prethodno odbio Borivoje Ristić.

U 33. minutu su Nišlije mogle ponovo da povedu, ali je golman Miloš Gordić odbranio penal. Od 44. minuta Radnički je dobio prednost igrača više, pošto je Petar Gigić "zaradio" drugi žuti karton.

Nadmoć je domaći sastav materijalizovao u 51. minutu, kada se Nikola Stevanović najbolje snašao nakon odbijene lopte golmana Mačve.

Novi gol pao je u 76. minutu, kada je Nikola Čumić izveo solo prodor.

Nišlije su nakon ove pobede zadržale 6. poziciju, ali su sada od petoplasiranog Čukaričkog pet bodova daleko, jer su "brđani" remizirali u Ivanjici.

Naredno kolo Superlige trebalo bi da se igra u sredu, 18. marta, ukoliko ne bude odlaganja zbog pandemije korona virusa. U 27. kolu Nišlije će gostovati Napretku u Kruševcu.


Slavlje bez publike

Od samog početka Radnički je bio taj koji napada, ali su u završnicima domaći igrači oklevali, pa golova nije bilo do 19. minuta. U 14. minutu Nikola Čumić je izveo solo prodor i šutirao na gol, lopta je bila već viđena u mreži, ali je Nemanja Tošić skinuo sa same gol linije.

Samo pet minuta kasnije Nišlije su povele. Korner je izveo Bojan Letić, a u metežu pred golom najbolje se snašao Lazar Đorđević, koji je loptu glavom poslao u mrežu.

Egal je ponovo zavladao svega tri minuta kasnije. Petar Gigić je šutirao na gol, čuvar mreže domaćeg sastava Borivoje Ristić boksovao loptu, a Filip Božić je uhvatio i sa 20 metara poslao pravo u gol rivala. Radnički Mačva fudbal mart 2020 foto Južne vesti Vanja Keser1 Stadion zatvoren, ali neki su ipak našli način da isprate meč; foto: Vanja Keser

Zukanović je u 33. minutu srušio Nikolu Čumića na samoj ivici kaznenog prostora. Arbitar Miloš Đorđić pokazao je na belu tačku, ali je mladi reprezentativac Srbije šutirao lagano i po zemlji, a golman Miloš Gordić bacio se na pravu stranu i odbranio.

Malo potom nastalo je komešanje na sredini terena, nakon grubog starta domaćina i žutog kartona za Aleksandra Pejovića. Fudbaleri Mačve smatrali su da je ova kazna preblaga i opkolili su sudiju, a sve završilo žutim kartonom za Tošića.

Još jedna sjajna prilika za domaće fudbalere viđena je u ovom poluvremenu - Nemanja Subotić glavom sa tri metra poslao loptu ka golu, ali je sjajnu intervencju zabeležio Gordić, koji je iz nemoguće pozicije, kako je delovalo, skinuo zicer jednom rukom. Radnički Mačva fudbal mart 2020 foto Južne vesti Vanja Keser2 Utakmica počela koškanjem fudbalera dva tima; foto: Vanja Keser

Od 44. minuta Radnički je napadao sa igračem više, jer je sudija udelio drugi žuti karton Gigiću. Uz to je i trener gostiju Dragan Aničić dobio žuti karton.

Brojčanu nadmoć Nišlije su iskoristile svega šest minuta od početka drugog poluvremena. Ponovo je Letić izveo korner, i još jednom Đorđević odlično reagovao glavom. Gordić je taj udarac uspeo da skine, ali ne i onaj sledeći, pošto je mladi Nikola Stevanović natrčao na odbitak i poslao ga u mrežu.

3:1 se pojavilo na semaforu nakon solo prodora Čumića. On je na tridesetak metara od gola dobio loptu, sam potrčao ka njemu i besprekorno šutirao sa desetak metara.

Do kraja mečeva su počeci nekoliko napada oba tima delovali obećavajuće, jedan udarac je i završio u mreži niškog sastava, ali je za svaki od njih sviran ofsajd.

U sudijskoj nadoknadi i Nemanja Kojić je pokušao da se upiše u strelce. Krenuo je u solo prodor, ali je zahvatio loptu levom nogom, sapleo se i pao.

Radnički Mačva fudbal mart 2020 foto Južne vesti Vanja Keser4 Sablasno prazan stadion "Čair"; foto: Vanja Keser

Superliga, 26. kolo: Radnički - Mačva 3:1 (1:1)

Stadion: Čair

Bez publike

Glavni sudija: Miloš Đorđić

Žuti kartoni: Pantelić, Pejović, Kojić (Radnički), Gigić, Mihajlović, Tošić, Aničić (Mačva)

Crveni karton: Gigić (44. minut)

Strelci: Đorđević (19. minut), Filip Božić (22. minut), Stevanović (51. minut), Čumić (76. minut)

Radnički: Ristić, Todorovski, Đorđević, Stevanović, Letić, Subotić (od 80. minuta Stojanović), Pejović, Pantelić (od 60. minuta Kojić), Čumić, Knežević (od 69. Milosavljević), Mihajlović

Mačva: Gordić, Pejović, Jovanović, Mijailović, Tošić, Milinković (od 62. minuta Ristivojević), Obrovac (od 71. minuta Stanojević), Mihajlović, Zukanović (od 80. minuta Dukić), Milinković, Gigić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: