Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 12. 6. 2020.

| Sport

Pred derbi juga u Surdulici oba superligaša potenciraju na podmlatku

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Radnik Radnički 2019
U jesenjem delu sezone Radnik je na "Čairu" slavio sa 2:0; foto: Vanja Keser

Kako je sve u Superligi rešeno (nema ispadanja, zna se ko će na međunarodnu scenu), derbi juga u pretposlednjem kolu, koji se igra u subotu, 13. juna na Gradskom stadionu u Surdulici, nema nikakav takmičarski značaj. I u Radniku i u Radničkom naglašavaju da žele da pobede, ali i da daju šansu mladim fudbalerima.

Derbi "južne pruge" Nišlije dočekuju na 6, a Surduličani na 10. poziciji na tabeli. Trener domaćina Simo Krunić, koji je sezonu počeo baš na klupi niškog sastava, na ovom meču neće moći da računa na povređenog Jevgenija Pavlova, kao i na fudbalere koji odrađuju karone - Uroša Stojanovića i Ivana Krička.

Ove utakmice bez takmičarskog značaja koriste da prave ekipu za naredno prvenstvo, priča Krunić i uverava da će iskoristi svih pet izmena, kako bi što jasnije video na koga će moći da računaju.

Sa Radničkim su utakmice uvek uzbudljive, igra se dobar fudbal. Biće nam protivnik po meri. Radnički jeste veći klub od nas, ali to je derbi ovog kraja. Pokušaćemo da osvojimo bodove na našem terenu. I protiv Crvene zvezde smo dali šansu igračima iz omladinskog pogona, daćemo im šansu da odigraju još koju utakmicu. To znači tim igračima za razvoj, znači i za klub. Ove utakmice nemaju takmičarski značaj, tako da ne vidim zašto im ne bismo dali šansu - kaže Krunić.

U istom maniru i trener Nišlija Radoslav Batak najavio je ovu utakmicu. Kao dodatni motiv ističe trijumf Radnika na "Čairu" u jesenjem delu prvenstva, a u tom pohodu neće moći da računa na suspendovanog Marija Maslaća, kao i povređenog Lazara Đorđevića.

Najavljuje i nastupe mladih igrača i kaže da je zadovoljan onim što su prikazali (Sefan Mitrović protiv Rada zabeležio gol i asistenciju), ali da je potrebno da što brže napreduju i dođu na najozbiljniji nivo fudbala.

To je budućnost kluba i ti igrači moraju što pre da postanu oslonac igre Radničkog. Njihova forma je nepredvidiva, ali oni moraju svakodnevno da rade bez ikakvog opuštanja. Imaju pored sebe iskusne saigrače od kojih mogu puno toga da nauče i na treninzima i na utakmicama. Moramo što pre da ih uvedemo u ozbiljan sistem. Samo kod nas su igrači mladi sa 21 godinom. U Evropi su fudbaleri u tim godinama među nosiocima svojih ekipa i tom modelu i mi težimo. Dobijaće redovno šansu i ja se nadam da će je koristiti - rekao je Batak.

Početak utakmice zakazan je za 20 sati, uz direktan prenos na televiziji Arena 1. Ulaz je besplatan, ali samo uz ulaznice preuzete na Radnikovim blagajnama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Izbori

    19:10 // 13. 6. 2020.

    Resice to braca nekako ....

  • Dejan

    20:10 // 12. 6. 2020.

    Koliko će biti posla za kladionice sutra...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: