Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 2. 4. 2013.

| Sport

Predavanje o orijentiringu

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
orijentirung
foto: orijentiring.rs

Oni koji žele da nauče više o orijentiringu, 3. aprila u 20 sati mogu slušati predavanje o tom sportu koje u Domu planinara u Tvrđavi organizuje PK Železničar.

Predavač Željko Đorić iz Planinarskog kluba "Čelik" govoriće o sportu u kome takmičari pomoću specijalne karte i kompasa za što kraće vreme treba da na nepoznatom terenu dođu do određenih kontrolnih tačaka.

Orijentiring može biti i rekreativan i takmičarski sport, a u najmlađu takmičarsku kategoriju spadaju stariji od 10 godina. Takmičenja se mogu podeliti na trke na dugim, srednjim i sprint distancama. 

Iz Planinarskog kluba "Železničar" pozivaju zainteresovane članove da se na redovnim sastancima do 20. aprila prijave za obuku orijentiringa, koja će biti održana do kraja aprila, ako bude dovoljno interesenata. Instruktor i trener bio bi Željko Đorić iz PK "Čelik" iz Smedereva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    17:04 // 2. 4. 2013.

    Poznajem taj "orijenting" premda se nekada to zvalo orjentacija u prirodi.

    To znanje postaje sve vise i vise nebitno. Nesto nalik vodenicarskom ili saraclijskom poslu. Iako je orjentacija jako bitna stvar, izumrece u ovom obliku koji se ovde predaje.

    Danas uzmes GPS, nabavis planinarske/pesacke karte i to je to. Mozes da promasis pravu strazu u nekoj raskrsnici, ali vec 10 metara dalje GPS ce ti pomoci da vidis gde si pogresio.

    Usput, mobilni repetitori pokrivaju sve vise i vise tako da ni GPS u 90% slucajeva nije potreban. Dovoljan je obican moderniji telefon.

  • Ljuba Andrić

    13:48 // 2. 4. 2013.

    Lepo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: