Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 5. 1. 2020.

| Sport

Predlozi za aktivan zimski odmor: Stoni tenis ili fudbal, bilijar ili pikado

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Bilijar ilustracija
Bilijar u klubovima Atlantis i Buffalo; foto: Flickr/A. Petry

Zabavna lagana rekreacija u zatvorenom može upotpuniti slobodne dane i raspust tokom praznika. Pikado, bilijar, stoni tenis ili stoni fudbal, rekreacija su koju u toplom prostoru mogu imati Nišlije, a tu su i zatvoreni bazeni. Za one koji se ne plaše hladnoće tu je klizalište u Čairu.

U poslednje vreme Nišlije koje vole da odigraju koju partiju stonog tenisa žale se da nemaju gde, jer su neki klubovi zatvoreni. Stonoteniski klub Radnički, smešten u Barskoj 8 kod Niškog kulturnog centra, otvoren je i za rekreativce. Radno vreme mu je, kažu, klizno, odnosno otvaraju kada dođe neko da igra, pa je neophodno rezervisati termin, na broj telefona 060/7400107. Stoni tenis Ljubitelji stonog tenisa moraće da odu malo dalje od centra grada; ilustracija: flickr/Vaillante Angers Tennis de Table Follow

Sat košta 300 dinara, sva oprema ulazi u cenu, a potrebno je poneti čiste patike. Isti uslovi važe i za novootvoreni klub na Bulevaru 12. februar - potrebno je poneti samo čiste patike, a u cenu od 250 dinara po satu po stolu ulazi sva ostala oprema. Takođe je neophodna rezervacija, na broj telefona 066/5342434. Klub se nalazi na Bulevaru 12. februar, pored firme Rajk Promet.

Stoni fudbal ilustracija foto flickr Abdulla Al Muhairi Stoni fudbal u Atlantisu i Bufalu; ilustracija; foto: Flickr/Abdulla Al MuhairiTu su i mesta za igru koja su ujedno i kafići: Buffalo i Atlantis, koji nude igranje bilijara, stonog fudbala i pikada.

Kako su posebno tokom raspusta česte gužve, u Buffalu je potrebno rezervisati svoj termin, na broj telefona 064/9839569. Klub smešten u Prešernovoj 6 radi od 10 sati do ponoći radnim danima, a vikendom do 1 sat. Partija pikada košta 20 dinara po osobi, stoni fudbal 40 dinara po žetonu, dok se bilijar naplaćuje na vreme i sat je 300 dinara, ili na žetone, a jedan košta 100 dinara.

Atlantis se nalazi u centru grada, u Ulici Nikole Pašića i ne prima rezervacije jer je, kažu, uvek puno. Radno vreme je svakog dana od 10 do 2 sata. Cena pikada zavisi od igre za koju se odluče rekreativci, pa košta 15 ili 30 dinara, žeton za stoni fudbal je 30 dinara, dok se cena za bilijar razlikuje od vremena u kome se igra. Tako od 10 do 18 sati sat vremena košta 290 dinara, a od 18 do 2 sata 390 dinara. pikado Klub specijalizovan za pikado trenutno ne radi; ilustracija; foto: Fickr/jf2c

Kako je Pikado klub Charlie u procesu preseljenja, tamo je nemoguće trenutno igrati, ali najavljuju da će biti kroz par meseci.

Za one koji vole vodu i zimi, tu su zatvoreni bazeni “Čair”. Za rekreativce bazen je otvoren od 12 do 17:45. Dnevna ulaznica je 200 dinara, a mesečna 3.000 dinara. Sportski centar "Čair" trenutno ima i akciju da se za 200 dinara mogu dobiti i ulaznica za bazen i za klizalište. Bazen Čair plivanje Dnevna karta 200 dinara, mesečna 3.000; foto: Vanja Keser

Oni koji bi ipak samo na klizanje, cena karte je 150 dinara, iznajmljivanje klizaljki još 100 dinara. Radno vreme je radnim danima od 13:30 do 20:30, a vikendom od podneva do 20:30. Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 018/514-873.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roko Prch

    08:46 // 6. 1. 2020.

    Penzioneri, kao budućnost Srbije, u autobuse pa za sendvič i sok neka halalakaju gde im se kaže. Malo li je.

  • Sasha

    23:31 // 5. 1. 2020.

    Koja rekreacija kada od duvanskog dima u bilo kom lokalu u Nisu ne mozes videti drugi kraj stola ili metu?

  • Milorad

    16:17 // 5. 1. 2020.

    A, kako da se u te aktivnosti "udenu" penzioneri /njihov je dinar mnogo mali/?

    • Rastko

      18:08 // 5. 1. 2020.

      Penzioneri ciji je dinar mnogo mali mogu da koriste vaučer za banju a mogu da koriste sve sto im pripteme udruzenja penzionerska

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: