Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 7. 2. 2019.

| Sport

Predsednik Radničkog iz Pirota protivzakonito na toj funkciji, najavljuje zamenu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Nikolić (u sredini) najavljuje promene u klubu?
Nikolić (u sredini) najavljuje promene u klubu?; foto: Radnički Pirot

Iako je prema Zakonu o sportu javnim funkcionerima zabranjeno da budu na čelu klubova, direktor pirotskog JKP "Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić više od godinu i po dana predsednik je FK Radnički. Nikolić kaže da u klubu radi volonterski i da se nada da će pirotski "beli" uskoro dobiti novog predsednika.

Nikolić je na čelo Radničkog došao 28. juna 2017. godine, nakon ostavke prethodnog predsednika Aleksandra Ćirića, koji je postao šef kabineta gradonačelnika Vladana Vasića.

Ipak, on prema Zakonu o sportu, to nije mogao da učini, jer Član 33. Zakona o sportu kaže da je to protivzakonito.

Članovi uprave sportske organizacije ne mogu biti lica koja vrše javnu funkciju, kao ni lica koja vrše funkciju u organu političke stranke - stoji u Zakonu.

Predsednik Radničkog kaže da nije siguran "da se to odnosi na nižerazredne lige", a Piroćanci igraju u trećem rangu takmičenja.

Ovo je amaterska liga. Radim volonterski, došao sam da stabiluzujem klub. Uskoro će, nadam se, doći neko mlađi koji će imati više vremena - kaže Nikolić.

Do 2016. godine gotovo redovna pojava je bilo to da javni i politički funkcioneri budu na upravljačkim funkcijama u klubovima, a nakon donošenja Zakona o sportu nastala je prava pometnja.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Niš Uroš Parlić izabran je krajem godine u Upravni odbor Omladinskog košarkaškog kluba Konstantin, iako su po Zakonu te dve funkcije nespojive.

Takođe, predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije i narodni poslanik Novica Tončev rešio je da pre potencijalne ostavke ispita da li je ovaj zakon ustavan, njegov brat Ivica Tončev "zamrzao" je svoju funkciju predsednika Radničkog, mada većini medija redovno daje izjave u svojstvu prvog čoveka kluba.

Nekadašnji predsednik Opštine Medijana i Vaterpolo kluba Nais zamenio se sa dotadašnjim predsednikom Skupštine kluba, dok je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i odbornik u Skupštini Beograda Slaviša Mićanović, nakon pisanja Južnih vesti, podneo ostavku u Rukometnom klubu Naisa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • siki

    14:48 // 7. 2. 2019.

    bez sikiracije, u Nišu Odbornik Bojzi precednik na Sinđelić, Odbornik Kulić precednik Želje, neki direktor javni funkcioner precednik Fudbalskog saveza... sve lepa napredna ekipa... Da ne spominjemo Većnika za sport, šefa Kancelarije za mlade Stevu... sve društvo od ranije poznato policiji, organima i sl...

    • Miki Cirih

      15:55 // 7. 2. 2019.

      Bojzi presednik Sindjelica,jel istina zemljače?
      Misliš na Bojana Marinkovića atletičara?
      Naš Bojzi,,,
      dobar momak i biće od koristi klubu,samo znam da ga nešto fudbal nije zanimao,on voli atletiku.Ne živim dole u SR,pa nisam nešto upućen u sportska dešavanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: