Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 22. 2. 2013.

| Sport

Predsednik Upravnog odbora OK Niša podneo ostavku

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
toplica-stojanovic,-ok-Nis.jpg
Toplica Stojanović; foto: Narodne novine

Nakon štrajka prvog tima Odbojkaškog kluba Niša predsednik Upravnog odbora Toplica Stojanović podneo ostavku jer klub nije dobio "sredstva određena od Grada".

Na sastanku sa igračima predsednik Upravnog odbora kluba podneo je pisanu ostavku u kojoj navodi da je "usled novonastalih problema u funkcionisanju kluba izazvanih značajno smanjenim finansijskim dotacijama Grada Niša i nemogućnošću da probleme reši" podneo ostavku.

- Moja ostavka je motivisana isključivo mogućnošću popravljanja finansijskog stanja, koje bi značajno pomoglo funkcionisanju sistema OK Niš... Obzirom na nagomilane finansijske obaveze kluba i nemogućnošću da se dopre do gradonačelnika i odgovornih ljudi za funkcionisanje sporta radi popravljanja stanja budžeta kluba, njihovih izmirenja, nisam više u stanju da rukovodim klubom - navodi se u ostavci Toplice Stojanovića.

toplica stojanovic

Odbojkaši Niša su zbog loše finansijske situacije štrajkovali od 3. februara i da bi se vratili treninzima tada su tražili ostavku Stojanovića. Oni su ipak odlučili da treniraju i da igrjau utakmice, iako im tada nije bio ispunjen zahtev.

- Odgovornost za dalje funkcionisanje kluba moraju da preuzmu odgovorna lica Grada koja su svojim odlukama dovela do katastrofalnog stanja ovog sporta u Nišu - stoji u ostavci.

Član Gradskog veća koji je zadužen za sport Milan Pešić kaže da nije zvanično obavešten o promenama u Odbojkaškom klubu Niš.

- Ako je podneta ostavka, treba da se uradi finansijski izveštaj i da se vidi kako je potrošeno 2,4 miliona dinara koje je Grad uplatio i da se imenuje lice koje će da obavlja sve delatnosti za neometano funkcionisanje kluba. Zakonom o sportu je predviđeno da članovi Upravnog odbora ličnom imovinom odgovaraju za eventualnu štetu - rekao je Milan Pešić.

Kako je Pešić dodao, Odbojkaški klub se obratio gradonačelniku Niša za pomoć oko plaćanja troškova za utakmicu koju treba da organizuje u subotu, 23. februara u hali Čair u Drugoj ligi. On kaže da je odobreno 50.000 dinara za tu namenu. Nova uprava bi mogla da dođe u klub tek na kraju sezone.

- Po završetku sezone Grad će da imenuje novi Upravni odbor. Ima bivših igrača koji su zainteresovani za rukovođenjem kluba - dodao je Pešić.

Odbojkaši će trenirati i dalje, a narednu utakmicu u Drugoj ligi imaju u subotu, 23. februara od 14h u hali Čair kada dočekuju Knjaževac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola Bazar

    19:02 // 22. 2. 2013.

    Toplicu znam jos iz vremena kad me je trenirao u Kosarkaskom klubu Bazar u skoli 21.maj. Nikad ga nisam cenio jer je sve radio samo pare da uzme, niti nas je trenirao kako treba niti smo igrali ligu koju nam je godinama obecavao, a znao je pare da uzima za sve moguce! Dolazio je iznajmljenim kolima na treninge u to vreme a ja sam trenirao pre 12-13 godina, pa vi vidite zbog cega sad ovo radi sto radi!

  • acalibero

    15:25 // 22. 2. 2013.

    Toplica i pare ahahahhahhaha

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: