Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 20. 12. 2011.

| Sport

Predstavnici Rukometnog saveza Makedonije u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rsmakedonije i simonovic

Predsednik i generalni sekretar Rukometnog saveza Makedonije razgovarali sa Milošem Simonovićem o lokaciji gde bi se navijači Makedonije okupljali tokom Evropskog prvenstva.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović održao je sastanak sa predsednikom i generalnim sekretarom Rukometne federacije Makedonije Mihajlom Mihajlovskim i Marjanom Načevskim na kom je bilo reči o posebnoj lokaciji za navijače Makedonije koji bi trebalo da dođu u najvećem broju da podrže svoju reprezentaciju u hali Čair na Evropskom prvenstvu u rukometu od 15. do 29. januara 2012. godine.

- Prvo bih se zahvalio gospodinu Simonoviću što je održao sastanak sa nama čim smo mu tražili. Bio je konstruktivan sastanak u vezi Evropskog prvenstva. Preneli smo iskustvo sa Svetskog prvenstva u Hrvatskoj 2009. godini kada smo imali najveću armiju navijača. Tada smo imali dva tipa druženja. U šatoru sa građanima i u rstoranu jednom u Zadru gde smo okupili oko 2.000 navijača. Naišli smo na razumevanje, posetićemo potencijalna mesta za druženje navijača. Bitno je da bude bezbedno. Ubeđen sam da ćemo naći dobro rešenje - rekao je Mihajlovski.

On smatra da će biti 3.000 do 3.500 gledalaca iz Makedonije. Polovina tog broja će putovati na dan utakmice, a druga polovina će biti smeštena u Nišu.

- Grad Niš se trudi da se pokaže kao dobar domaćin Evropskog prvenstva januara 2012. godine. Siguran sam da je jako važno da obezbedimo navijače, a to je bio osnovni razlog sastanka. Siguran sam da će se naći način da se Niš pokaže kao najbolji domaćin. Biće otvorene fan zone u gradu, a sa Makedoncima je specifična situacija jer dolazi najveći broj ljudi. Treba sve da se uklopi i bezbednosni i komunikacioni uslovi. Treba da nađemo adekvatnu lokaciju - rekao je Miloš Simonović.

Makedonija će igrati u hali Čair u B grupi sa Nemačkom, Švedskom i Češkom. Karte za te utakmice su već rasprodate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: