Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:38, 17. 2. 2023.

| Sport

Prekid, preokret i ubedljiv trijumf Mege nad FMP-om u niškom "Čairu"

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
DSC_1412
Utakmica na tri i po minuta do kraja prekinuta, navijači Partizana morali da napuste ”Čair”; foto: Jelena Mišić/JV

Iako je FMP imao prednost od 10 poena na poluvremenu, košarkaši Mege uspeli su, ne samo da preokrenu, već da na kraja rezultatom 86:67 (24:20, 16:10, 14:22, 13:34) stignu do ubedljivog trijumfa u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Njima će protivnik u sutrašnjem finalu u hali ”Čair” biti pobednik meča između Partizana i Crvene zvezde. Meč je obeležio i višeminutni prekid zbog skandiranja navijača

Razigrani su na startu meča bu timu iz Železnika bili Valinskas i Stepanović, dok su šutem za tri poena odogovaroli Kazalon i Rori, dok je iz reketa je poentirao Rudan pa je posle 7 minita igre na semaforu stajalo 15:15. Poenima Izundua FMP je u finišu četvrtine stekao prednost od 24:20.

DSC_1373 foto: Jelena Mišić/JVIzgubljene lopte Mege u nastavku rezultirale su sa 4 lakih poena ”pantera” pa je trener Barać reagovao minutom odmora (28:20). To nije pomoglo njegovim izabranicima koji su poentirali samo sa slobodnih bacanja, dodatni problem pravio je ofanzivni skok protivnika, što je dovelo do plus 15 za FMP (38:23).

Prve poene iz igre u drugoj četvrtini osvajač Kupa iz 2016. godine postigao je na dva minuta pred odlzaka na odmor, ali je mu je to bilo dovoljno da na poluvreme ode sa zaostatkom od 10 poena (40:30).

Održavao je FMP dvocifrenu prenost do kraja treće četvrtine kada je Mega uz pomoć visokih igrača Brankovića, Kovaćevića i Rudana napravila seriju od 11:2 i spustila zaostatak na samo dva razlike (54:52). DSC_1367 foto: Jelena Mišić/JV

Nije imao odgovor tim iz Železnika ni na startu odlučujućih 10 minuta, što su nominalni gosti iskoristili da prvi put povedu (57:54), da bi Uskoković sa dve i Kovačević i Cerovina sa po jednom trojkom svoj tim doveli i do plus 13 na pet minuta do kraja (69:56).

Prvo polufinale Kupa Radivoja Koraća na tri i po minuta do kraja prekinule su sudije, pošto se sa tribina hale ”Čair” čulo pogrdno skandiranje. To je uslovilo i da deo tribina bude ispražnjen.

Nije to uticalo na mladu ekipu Mege koja je do kraja nastavila u istom ritmu i obezbedila plasman u sutrašnje finale (86:67) gde će im protivnik biti bolji iz večitog derbija koji se igra od 21 sat.

Polufinale Kupa radivoja Koraća: FMP - Mega 86:67 (24:20, 16:10, 14:22, 13:34)

Dvorana: Čair;

Sudije: Jevtović, Prpa, Pešić;

FMP: Bič 6, Mur 3, Pavićević 4, Stepanović 15, Šaranović 8, Simović 2, Izundu 6, Janković 5, Dženkins, Vujićić 1, Manojlović 3, Valinskas 14;

Mega: Milenković 4, Branković 13, Bulović, Rudan 12, Uskoković 13, Kazalon 6, Đurišić 2, Kovačević 20, Cerovina 9, Rori 2, Mušikić 5, Stefanović;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: