Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 24. 9. 2019.

| Sport

Preko 50 pirotskih klubova u "Sportskom izazovu" protiv Zaječaraca

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Preko 50 klubova uzelo učešće
Preko 50 klubova uzelo učešće; ilustracija; foto: Pixabay/Luisb

Montažna mreža za tenis na kojoj će rekreativno igrati profesionalci i amateri, mini-radionice gimnastike, kik-boksa i drugih sportova, pokušaće da okupe što veći broj Piroćanaca kako bi pobedili u Sportskom izazovu, takmičenju u kojem će se ovaj grad takmičiti protiv Zaječara u sredu, 25. septembra na Trgu ispred Doma kulture.

Pobednik će biti grad koji okupi više učesnika u sportskim aktivnostima, a u Pirotu je učešće uzelo preko 50 sportskih kolektiva u gradu.

Istovremeno, od 12 do 15 sati, okupiće se i Zaječarci svih uzrasta na svom Gradskom trgu, kako bi se oprobali u različitim sportovima u trajanju od 15 minuta i pokušali da se revanširaju Piroćancima za poraz od pre 2 godine.

Ambasador Evropske Unije u Srbiji, pod čijem pokroviteljstvom se organizuje ovaj događaj, Sem Fabrici pozvao je sve građane da se pridruže mnogobrojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta.

Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu, sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medalja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje aktivni nego što bi trebalo da budu. Zato su Evropska unija, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta zajedno pokrenuli Evropsku nedelju sporta pod sloganom BeActive. Svest o važnosti sporta za zdravlje, blagostanje i održavanje dobrog duha je naš cilj - rekao je Fabrici.

Pored ostalih aktivnosti, sportski izazov obuhvataće košarkaško takmičenje “Put oko Evrope” u kome će se igrači takmičiti u šutiranju na koš sa različitih pozicija. Pobedniku ovog košarkaškog izazova biće uručena nova FIBA košarkaška lopta, dok su za druge učesnike takođe pripremljene vredne nagrade.

U slučaju lošeg vremena, aktivnosti će biti organizovane u sportskoj hali Kej.

Organizatori Sportskog izazova su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport, pod pokroviteljstvom Evropske unije, a Pirot je jedini grad sa juga koji učestvuje u ovom događaju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: