Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 22. 7. 2017.

| Sport

Premijera Super lige: Radnički igra derbi kola protiv Crvene zvezde

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički "Čair" Tomić, Golubović, Aksentijević i pomoćni trener Dmitrović
Kako je i na sajtu Super lige meč proglašen za derbi kola, njega će prenositi televizija Arena 1; foto: Vanja Keser

Tamo gde su neslavno završili prošlu sezonu, fudbaleri Radničkog otpočeće novu - u Beogradu, gostujući Crvenoj zvezdi, 23. jula od 19 sati. Nišlije će moći da računaju na umor beogradskih crveno-belih jer, iako su uvek pretendenti za osvajanje Super lige, imaju samo 3 dana da se odmore od utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Šef stručnog štaba Nišlija Peter Pakult, u stilu njegovog prethodnika Milana Rastavca, rekao je da su svi u timu srećni što počinju prvenstvo protiv tako jakog rivala. Po njemu, recept je da fudbaleri mnogo trče, a da će ozbiljnost protivnika uticati na to da koncentracija njegove ekipe bude na najvišem nivou.

Moraćemo da pokažemo što više, kako bismo im parirali, ali ekipa već ima u glavi kako treba da odigra. Mislim da ćemo malo šansi imati protiv Crvene zvezde, ali one koje dobijemo moraćemo da iskoristimo. Zato treba u nedelju da imamo vrlo jedinstvenu ekipu, koja će morati mnogo da trči na utakmici i u defanzivi moramo mnogo dobro da stojimo - priča Pakult.

Pakult nije želeo da otkriva ko će se naći u startnoj postavi jer, kako kaže, to još ne znaju ni sami igrači. Nedoumice ima po pitanju nekoliko pozicija, ali zna kako će to otprilike izgledati.

Kako novinari do sada nisu imali prilike da čuju utiske Austrijanca o pripremama i samom timu, pričao je i o tome. On je izuzetno zadovoljan odrađenim pripremama i radom fudbalera, bez obzira što su se žalili s vremena na vreme.

Sigurno je bilo i za nas i za igrače nešto novo i sigurno da je trebalo vremena da se priviknu na ono što sam tražio od njih. Taj proces još nije završen, sigurno da će još da traje naše upoznavanje, ali najvažnije da su igrači prihvatili novi sistem rada i da su uradili sve što smo od njih tražili - kaže Pakult.

On je istakao i da fali dosta igrača, te da se nada da će u narednom periodu stići još njih nekoliko. Takođe, za sastav će konkurisati i novajlije, koji su, iako nije bilo zvaničnih informacija iz kluba, očigledno potpisale ugvore. Reč je o golmanima Bojanu Braću i Mladenu Živkoviću, napadačima Slaviši Stojanoviću i Marku Goluboviću, kao i štoperu Nikoli Aksentijeviću.

“Meraklije” bi trebalo da dočeka grotlo bivše “Marakane”, ako je sudeći po transparentu “Danas pun jug, u nedelju pun sever”, koji je bio istaknut na meču kvalifikacija za Ligu Evrope koji su crveno-beli igrali protiv Irtiša, a koji su "Delije" zbog kazne UEFA gledale sa severa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: