Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:59, 27. 1. 2018.

| Sport

Preokretom i sigurnom igrom OK Niš do pobede nad Spartakom

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ekipa-ok-nis-januar-2018-foto-vanja-keser
Važna pobeda u borbi za plej-of; foto: Vanja Keser

Odbojkaši Niša savladali su Spartak iz Ljiga rezultatom 3:1 i tako pobedili direktnog rivala u borbi za plej-of, čime su prekinuli niz od tri poraza. Najuzbudljivije je bilo u drugom setu kada je Spartak vodio sa 24:17, a Niš je uspeo da spasi 9 set-lopti i dobije tu deonicu.

Spartak je nadigrao Niš samo u blokovima, jer su gosti 18 puta poentirali iz bloka, 8 više od protivnika. Nišlije su imale as više (6), ali i više grešile sa servis linije (17 prema 14).

Utakmica je počela izjednačeno, ali se Niš prvi “odlepio” najviše zahvaljujući as-poenima Milana Stojkovića, koji je i na ovom meču zamenio svoju poziciju srednjaka za korektora. Đorđević i Stojković su vodili domaćina do prednosti od 14:11, ali su gosti uzvratili i izjednačili (14:14). Vodila se izjednačena borba, grešili su odbojkaši oba tima na servis-liniji, ali je Niš uspeo da iskoristi drugu set-loptu i povede sa 1:0 u setovima.

davide-kovac-januar-2018-foto-vanja-keser Davide Kovač je sa 19 poena bio najefikasniji u niškom timu; foto: Vanja Keser

Najviše uzbuđenja je bilo u drugom setu, jer je Spartak vodio sa 24:17, ali se Nišlije nisu predavale i spasile su 9 set-lopti. Na servisu je bio Tokić, koji je ostvario tri servis-poena, a pratio ga je siguran blok Stojkovića. Napravio je Niš seriju 8:0, vodio sa 25:24, ali je servis-greška odložila osvajanje ovog seta. Domaćin je realizovao tek četvrtu set-loptu, a tačku na set stavio je Nestorović (30:28). Prethodno je do tehničkog tajm-auta bilo izjednačeno, ali je Spartak sigurnim blokom napravio seriju 7:0 i vodio sa (19:11). Domaćin je pokušavao da stigne zaostatak, a to je i učinio u finišu.

Početak trećeg seta obeležile su greške domaćina i Spartak je poveo sa 5:2, a ni tajm-aut nije pomogao niškom timu da stigne zaostatak. Ekipa iz Ljiga vodila je sa 10:3, ali je Niš serijom 3:0 došao na minus 4. Nakon tajm-auta Spartak je uzvratio serijom 4:0 i poveo sa 14:6. Ni izmene nisu “prodrmale” Nišlije, a Spartak je i u ovom setu napravio 7 poena iz bloka što mu je na kraju pomoglo da dobije ovu deonicu sa 25:15.

Greškama protivnika i sigurnim poenima, pre svih, Kovača ekipa Niša je povela sa 8:3 u četvrtom setu. Tim iz Ljiga je preko Aleksića pokušavao da stigne zaostatak, ali je stigao na minus 2 (12:10). Nisu se opuštale Nišlije, nastavile su sa sigurnom igrom i raznovrsnim poenima Nestorovića polako došle do meč-lopte. Poslednji poen na ovom susretu delo je najefikasnijeg u domaćem timu Davida Kovača.

U narednom kolu Niš gostuje drugoplasiranom Novom Pazaru.

NIŠ - SPARTAK 3:1 (25:22, 30:28, 15:25, 25:19)

NIŠ: Tokić 8 (3 asa), Rakić, Jović (libero), Kovač 19, Milosavljević, Stojković 13 (3 asa, 4 bloka), Nestorović 14 (2 bloka), Đorđević 5 (1 blok), Stojić 8 (3 bloka).

SPARTAK: Maksimović 13, Marinković 7, Sajić, Gejvić 16, Matić, Mirković, Đorđević, Lazarević 3, Oković 9, Aleksić 13, Janković (libero).

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    06:24 // 29. 1. 2018.

    Sve cisto, sve regularno.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: