Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 27. 5. 2011.

| Sport

Pri kraju prva faza rekonstrukcije stadiona

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Pripremni radovi na rekonstrukciji stadiona "Čair" i stabilizaciji objekta privode se kraju, kao i radovi na posteljici za izgradnju ovog objekta.

U predstojećoj fazi rekonstrukcije planirani su arhitektonski, građevinski, elektro, mašinski i radovi na izgradnji vodovoda i kanalizacije.

Idejni projekat rekonstrukcije stadiona "Čair" prošao je republičku reviziju i sada se očekuje i dobijanja saglasnosti za protivpožarnu zaštitu.

- Ukupna ulaganja u rekonstrukciju sportske hale i stadiona iznose oko 16 miliona evra i to su najveća ulaganja u sportsku infrastrukturu u Srbiji u poslednjih nekoliko godina. Drago mi je da ćemo ovaj mandat iskoristiti da kompletiramo sportsku infrastrukturu. Pre godinu i po dana završen je kompleks otvorenih bazena, a sa završetkom rekonstrukcije hale i stadiona Niš će dobiti najbolji sportski kompleks u Srbiji. To je prvi preduslov za vrhunski sport i da se mladima omogući da se bave sportom - rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Rekonstrukcija stadiona je počela 30. marta rušenjem istočne tribine. Rok za završetak radova je 274 dana, što znači da do kraja ove godine bi trebalo da se završi prva faza rekonstrukcije.

Rekonstrukcija će se odvijati u 4 faze, a prva je rekonstrukcija-izgradnja nove tribine na istočnoj strani za 6.966 mesta. Nakon toga sledi rekonstrukcija-izgradnja na južnoj i severnoj tribini za ukupno 9.037 mesta (sever – 4.401, jug – 4.636), pa rekonstrukcija zapadne tribine za 2.154 mesta. Na kraju će se obaviti pokrivanje istočne, severne i južne tribine.

Rekonstruisan stadion bi trebalo da ima ukupno 18.151 mesto uz dodatne Vip lože sa 120 mesta i ložu za medije sa 50 mesta. Sedišta bi trebalo da budu podižuća koji bi omogućio brži izlazak sa stadiona.

Stadion Čair je izgrađen 1963. godine, a u objekat nije ulagano poslednjih 30 godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • De_Guzman

    10:46 // 28. 5. 2011.

    Moram odmah da te demantujem, jer g-din Jovanovic zeli da se prati novac ulozen u halu i stadion i on nema apsolutno nikakve veze sa izgradnjom i rekonstrukcijom, ali da je previse previse je. Jer Kuca fudbala u Staroj pazovi kosta sve ukupno 14 miliona evra, a mnogo toga je napravljeno tamo....

  • Moca

    17:53 // 27. 5. 2011.

    16 miliona evra? Sada je jasno zasto gradonacelnik i svita, drze podalje od ovog posla prepostenog Jovanovica. Ko je nadzorni organ kada to nije Direkcija? A jadni Branislav ce morati da se zadovolji samo rekonstrukcijama klinickog centra, gde su na silu, bas iz tog razloga napravili cirkus oko izbora direktora. I naravno iz Beograda dovedose svoj proveren kadar u liku Radana Ilica, za menadzera ove ustanove. Kako se za to niko ne buni, izgleda da je pao dogovor DS i URSa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: