Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 29. 8. 2013.

| Sport

Pripreme košarkašica Katara u Pirotu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
Katar-600-20120223015049.jpg
Foto: sportske.net

Košarkašice Katara odradile su dvonedeljne pripreme u Pirotu i na Planinarskom domu, a odigrale su i dva prijateljska meča sa pirotskim Gimnazijalcem i niškim Studentom.

Najzaslužnija za boravak Katara u Pirotu je Mirna Mitić, nekada veoma uspešna pirotska skijašica i košarkašica koja već sedam godina živi u ovoj zemlji, a trenutno radi kao kondicioni trener reprezentacije.

- Uslovi za rad u ovoj zemlji su perfektni. Od pre par godina u žensku košarku, a i u ženski sport se ulažu velika sredstva. Treba samo videti u kakvim halama treniramo, sve je dovedeno do savršenstva. Jeste da se ne igra liga, ali u poslednje vreme igramo sve češće i takmičarske mečeve i učestvujemo na turnirima u okolnim zemljama - kaže Mitićeva.

Kada se pomenu okolne zemlje, pre svega Sirija i Egipat, postavlja se pitanje bezbednosti.

- Verujte da mi da se u Srbiji skoro više prati šta se dešava tamo nego u samom Kataru. U pitanju je veoma bogata zemlja u kojoj nema nikakvih problema - kaže Mirna.

Kao prvi trener reprezentacije Katara radi nekadašnja košarkašica Crvene zvezde Mensura Mendelija, nekada Hadžić.

- Bivša jugoslovenska škola košarke je svuda na ceni, pa tako i u Kataru. Moram da kažem da su svi u reprezentaciji oduševljeni uslovima koje smo imali u Pirotu. Na Planinarskom domu smo imali na raspolaganju i otvorene terene, a mogli smo da obavimo i kondicione pripreme. Pored toga, na raspolaganju nam je bila i hala u Pirotu, tako da je sve funkcionisalo perfektno - kaže selektor Katara.

Košarkašice Katara koje putuju isključivo njihovom nacionalnom avio kompanijom danas se sa beogradskog aerodroma vraćaju kući. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    14:24 // 29. 8. 2013.

    Lepo je što smo ugostili ove devojke, i svaka čast g.dji Mitić, ali primedba za novinara. Katar je od Egipta i Sirije zaista bezmalo udaljen koliko i sam Pirot, tako da ne vidim logiku pitanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: