Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 21. 9. 2020.

| Sport

Priznanje Međunarodnog olimpijskog komiteta za niškog streličara

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
MIljko Čolović Ognjen Nedeljković streličarstvo
Posebno priznanje znog uspeha od prošlog leta; foto: SK Niš

Zbog sjajnog uspeha koji je takmičar Ognjen Nedeljković ostvario na Evropskim igrama prošle godine, a pod trenerskom "palice" Nišlije Miljka Čolovića, Međunarodni olimpijski komitet rešio je, kako pojašnjavaju u klubu Niš, da dvojcu dodeli posebno priznanje. Dodatni razlog za to je i što se Srbija retko kada nađe u vrhu svetskog ili evropskog streličarstva.

Leta 2019. godine Nedeljković je na sveopšte iznenađenje bio najbolji u kvalifikacijama, a uz to i oborio državni rekord kompaund stilom, sa 708 od 720 krugova.

Kako se Srbija veoma retko pojavljuje u samom svetskom vrhu MOK je rešio da ovo ovekoveči jednim prigodnim priznanjem koje je dobio Ognjen, a sa njim i naš trener Miljko, kao selektor reprezentacije koji je Ognjenu pomogao da stigne do ovog rezultata - kažu u SK Niš.

MIhajlo Stefanović Danica Nikolić turnir streličarstvo Mlade Nišlije se poslatile na memorijalnom turniru; foto: SK NišSem ovog rezultata iz Minska, Čolović u dugoj selektorskoj karijeri ima iza sebe i uspehe poput 5. mesta na Mediteranskim igrama 2013. godine, potom srebro na Evropskom prvenstvu za mlađe kategorije 2014. godine.

Čolović je i, navode u SK Niš, najodlikovaniji trener u istoriji streličarstva u Srbiji.

Inače, mladi niški streličari su se minulog vikenda nadmetali na memorijalnom turniru u čast Svetlane Cece Popović. MIhajlo Stefanović i Danica Nikolić osvojili su zlatne medalje, a Aleksa Kostić bronzu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: