Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 25. 4. 2024.

| Sport

Projekat "Mini-Pazova": Grad Niš i FSS osnivaju firmu sa kapitalom od 5,6 miliona evra

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Sportski centar FSS
Po uzoru na Sportski centar FSS-a; foto: Sportski centar FSS

Na prostoru kod nedovršenog akva-parka, u blizini Niške Banje, trebalo bi da na 67.701 kvadratnom metru, bude napravljen Sportski centar Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije kojim bi trebalo da upravlja novo društvo sa ograničenom odgovornošću osnovano zajedničkim kapitalom Grada Niša i Fudbalskog saveza Srbije. Grad Niš daje građevinsko zemljište tržišne vrednosti 2,6 miliona evra, a FSS novčani ulog od 3 miliona evra koje treba da uplati do 15. maja 2028. godine.

Mesto Mesto za Sportski centar; foto: printscreen Na adresi Vidoja Jovanovića, prilaz 3, BB, Niška Banja trebalo bi da, prema najavama, bude izgrađena "Mini-Pazova", po ugledu na objekat FSS-a u Staroj Pazovi.

Grad Niš i Fudbalski savez Srbije osnovali su d.o.o. Sportski centar fudbalskog saveza regiona istočne Srbije Niš koji će imati novčani i novčani kapital u iznosu oko 5,6 miliona evra.

Grad Niš će, prema podacima iz Ugovora o kom treba odbornici Skupštine Grada da raspravljaju, dati gradsko-građevinsko zemljište - njivu 2. klase na 67.701 kvadratnom metru.

Javna svojina, vlasnik je Grad Niš. Na predmetnoj parceli nisu izgrađeni objekti. Parcela je infrastrukturno neopremljena, nema struje, vode i kanalizacije. Procena tržišne vrednosti vršena je 29. marta ove godine i iznosi 2.686.415 evra što je na dan procene bilo 314.690.700 dinara - piše u Ugovoru.

U Ugovoru se navodi da "ukupan uplaćeni novčani kapital društva iznosi 0 dinara", a članovi Društva su:

Grad Niš sa upisanim nenovčanim ulogom koji iznosi : 2.686.415,00 evra, a što iznosi 47,24% udela u ukupnom kapitalu društva. Nenovčani ulog člana sastoji se iz: gradskog građevinskog zemljišta. Sportsko udruženje Fudbalski Savez Srbije sa upisanim novčanim ulogom koji iznosi 3.000.000,00 evra, a što iznosi 52,76% udela u ukupnom kapitalu. društva. Neuplaćeni ulog biće uplaćen do 15. maja 2028, godine, a u slučaju da se ne izvrši ova uplata, primeniće se odredbe Zakona o privrednim društvima.

Društvo ima direktora čiji je mandat 4 godine.

Podsetimo, na lokaciji Lozni kalem u planu je izgradnja akva-parka za koji se trenutno ne zna šta je dosad urađeno. Pripremni radovi počeli su februara 2022. godine, radove izvode tri firme - Alex E&C, a radiće i Krip-inžinjering i Vodogradnja, vrednost ugovora je oko 1,7 milijardi dinara, a predviđeno je da se u okviru akva-parka koji se prostire na površini od 5,4 hektara nađu restoran, spa centar, rekreativni, vitaliti, zatvoreni i bazeni sa talasima i drugi zabavni sadržaji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban1

    08:28 // 26. 4. 2024.

    Taman u maju kreće rekonstrukcija stadiona, ma milina... čekaj bre, u maju ali koje godine???

  • Var tehnolog

    21:28 // 25. 4. 2024.

    Bice svega... Posle izbora nista, kao i uvek. Dokle je Nis dosao, da cak sto necega nece biti, se zove po selu Pazova!
    Inace, nije vam dobar vid, mi imamo, vec, novi stadion, najlepši u Evropi! Glasaci, uzvratite poverenje vlasti!

  • Gricko

    16:24 // 25. 4. 2024.

    Kad krecu radovi, do kada je rok... To interesuje nas nislije ili je sam predizborni trik...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: