Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 21. 1. 2015.

| Sport

Prokupačka reprezentativka nema para ni za patike

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
katarina-3.jpg
Katarina sa medaljama koje je do sada osvojila

Vicešampionka u džudou, prvakinja države u boksu i prvakinja države u kik-boksu, Katarina Orlović (16) iz Prokuplja, iako postiže izuzetne rezultate, nema novca da sebi obezbedi opremu. 

Ona, kako kaže njen trener Aleksandar Prelić, preskače takmičenja jer nema novca da učestvuje na njima, a reč je o izuzetnom talentu u sportovima koji su nepopularni kod devojčica njenog uzrasta.

Iako su boks i kik-boks njena ljubav i opsesija, Katarina priznaje da sve teže uspeva da obezbedi novac čak i za osnovnu sportsku opremu. 2 Bez novca neizvesno svako takmičenje

Obično na samom takmičenju pozajmim od drugih takmičarki patike, rukavice. Nedavno sam osvojila 3. mesto na mini-svetskom prvenstvu „Kup Nacional“ u Subotici i, dok su moje koleginice izašle u trenerkama sa simbolima svojih država, ja sam medalju primila u farmerkama i dukserici - kaže Katarina za Južne vesti.

Ona pojašnjava da njeni roditelji imaju radničke plate, a uz to joj je otac bolestan, pa pola njegove plate ide na lekove.

Finansiraju sve što mogu, ali zaista sve manje para imamo za to. Trebalo bi za 2 meseca da idem na Svetsko prvenstvo i predstavljam državu, ali nemam ni opremu, niti para za put - dodaje Katarina, jedini ženski bokser u Prokuplju.

Za ovo takmičenje u Subotici, koje je bilo „ulazna karta“ za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Aziji, Katarinu i njenog trenera Prelića finansiralo je jedno privatno prokupačko preduzeće. 

Nije prijatno kada ne znam da li ću otići na takmičenje i da li ću imati opremu. Ipak, boks i kik-boks volim i puno se u životu odričem zbog tih sportova. I dalje ću to činiti - odlučna je Katarina.

3 Pola očeve plate za lekove, za opremu šta ostane

Neizvesno je i njeno učešće na Državnom prvenstvu koje će se održati u martu, ali se Katarina, kao i njen trener Prelić, nadaju da će uspeti da obezbede novac za učešće.

Ona je izuzetan talenat i, za razliku od njenih protivnica, na takmičenjima ima 10 puta manje mečeva jer zaista idemo samo na ona najbitnija, jer jedino za njih nabavimo novac. Šteta je da ovakav talenat ne može da se ostvari u pravom potencijalu - kaže za Južne vesti Katarinin trener Aleksandar Prelić.

Šesnaestogodišnja Katarina je kao jedina devojčica član Bokserskog kluba „Topličanin“ i Kik-boks kluba „Toplica“ . 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • rukavica

    23:10 // 21. 1. 2015.

    Jedan talenat u dva kluba koja su iz budzeta opstine Prokuplje dobila mnogo para . Gde su novci i pečat tih fantoma tzv
    vlasnika-predsednika oba kluba ?!?

  • prokupcanin

    17:16 // 21. 1. 2015.

    Deca ce da nam prolaze ovako sve dok vecnik za sport popravlja frizidere jel nezna drugo nista da radi! U Prokuplju je kriminal i korupcija nikad veci laketic kupuje stanove po bgd i otvara apoteke

    • FRIGO

      23:07 // 21. 1. 2015.

      Daleko je taj vecnik dogurao druze moj Od plavog odela i punjenja klime .Drzanje kao Obama sastanci nivo :-) Ko oseti vlast zaboravlja odakle je poteko STARA PRICA A devocici treba POMOCI ZASLUZUJE...

    • PROKUPČANIN

      15:41 // 22. 1. 2015.

      U pravu si.Tako ste "strucno" ojadili Prokuplje zadnjih 15 godina da nam deca stvarno ovako prolaze. Evo predloga: svi vi "strucni" zapošljeni po razni opštinski budžeti po 100din i eto opreme za dete

  • luka vulic

    15:02 // 21. 1. 2015.

    Stvarno sramota. Dajte devojcici kintu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: