Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 18. 2. 2020.

| Sport

Prokupački šahisti izborili plasman na Prvenstvo Srbije

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
šah klub
Dvoje takmičara Šah kluba Topličnin biće učesnici Prvenstav Srbije; Foto: A. K.

Takmičari Šahovskog kluba Topličnin Anastasija Stošić u kategoriji do 16 i Miljan Milojković do 14 godina, izboril su plasman na Prvenstvo Srbije koje se održava krajem aprila ove godine. Jedan od najvećih uspeha prokupačkog kluba ostvaren je u konkurenciji od preko 200 učesnika iz cele Srbije na 23. Kadetskom festivalu Šahovskog saveza centralne Srbije u Kniću.

Trener šahista Ana Benderać napominje da se radi o prestižnom i jakom takmičenju koje je trajalo 4 dana, a šahisti su bili raspoređeni u 5 grupa.

Kada smo prvi put pre 5 godina otišli na takmičenje ovoga tipa, nijedno dete nije prošlo dalje. Već narednog takmičenja smo bili bolji. Od tada uvek se neko plasirao dalje, a prošle godine na šahovskom prvenstvu Druge lige centralne Srbije za seniorke, Šahovski klub Topličanin zauzeo je prvo mesto - ističe trener kluba Benderaćeva.

Ona kaže da su još dva takmičara imala velike šanse da se plasiraju, ali im je pobeda u odlučujućim partijama izmakla u poslednjem trenutku, te da su boje Šahovskog kluba Topličanin, pored Anastasije i Miljana, branili i Marko Milojković, Dejan Đedović, Pavle Kitanović i Lazar Kitanović.

Kadetski festival ŠSCS je održan od 13. do 16. februara ove godine u Vučkovici kod Knića, a učestvovalo je 136 dečaka i 65 devojčica u po 5 starosnih grupa.

Inače, krajem prošle godine šahistkinje Topličanina izborile su plasman u Prvoj ligi centralne Srbije, a Škola šaha u Prokuplju je otvorena 2013. godine i do sada je kroz nju prošlo preko 100 uglavnom mlađe dece, ali se tridesetak zadržalo i oni konstantno treniraju za predstojeće izazove. Najmlađi polaznici imaju 5 godina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: