Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 18. 10. 2019.

| Sport

Prokupački planinari organizuju akciju "Mala toplička transferzala"

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
planinari
Planinari iz Srbije učestvuju u akciji "Mala toplička transferzala"; Foto arhiva: D.Ž.

Oko 200 planinara i ljubitelja prirode iz Prokuplja, Žitorađe, Niša, Leskovca, Kragujevca, Novog Sada i drugih srpskih gradova, učestvovaće na sedmoj planinarskoj akciji "Mala toplička transferzala“ u nedelju, 20. okrobra od 9:30. Okupljanje je u Planinarskom domu u selu Rastovnica kod Prokuplja.

Akciju organizuje Planinarsko-skijaški klub Toplica, a predsednik kluba Darko Žarić kaže da pored planinara širom Srbije, svoj dolazak i učešće su najavili i učenici srednjih škola iz Prokuplja i okruženja.

Staza je dugačka 18 kilometara, polazi se iz Rastovnice ide se ka Pasjačkom visu, preko sela Bučince obilazimo Bučinski grad iz 6.veka i vraćamo se nazad. Najuporniji će prepešačiti čitavu maršutu, a za one koji to ne mogu, obezbedili smo i skraćeni deo rute za rekreativce – kaže Žarić.

Visinska razlika u usponu i silasku je 693 m, a vreme predviđeno za povratak je oko 16:30 istog dana, a za sve učesnike predviđen je zajednički ručak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: