Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 31. 10. 2012.

| Sport

Prokuplje: džudisti bez pomoći opštine

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
SDC11565.JPG
Prokupački džudisti; arhivska fotografija

Prokupački džudisti od maja nisu dobili ni jednu uplatu lokalne samouprave, tvrdi trener džudo kluba, zbog čega su se obratili Ministarstvu sporta.

Trener kluba Miodrag Mitrović kaže da se ovaj klub obratio Ministrstvu sporta, jer ne nailaze na razumevanje kod lokalne samouprave.

On pojašnjava da od prokupačke opštine od maja meseca nisu dobili ni dinara za potrebe kluba, prvenstveno za putne troškove takmičenja.

- Polovinom maja smo dobili 5.000 dinara na ime putnih troškova, a od tada smo bili na osam takmičenja i sve sami finansirali, odnosno troškove sam ja pokrivao. Prošlog vikenda smo bili u Skoplju na trećem “Telesmart džudo turniru” gde su svi članovi kluba osvojili medalje. Katarina Orlović je bila druga do 57 kg, a treće mesto su osvojili Jovana Dramićanin (-32 kg), Danilo Jovanović (-42 kg), Slavoljub Dimčić (-50 kg) i Miladin Kovačević (+73 kg) u konkurenciji preko 300 takmičara iz 12 zemalja. Put do Skopljai sve troškove su pokrili roditelji – kaže Mitrović.

On dodaje da je 95 odsto sportskih klubova u istom problemu, jer prokupačka opština ne daje novac.

- Uvek kada smo im se obratili tvrde da nemaju para, odnosno da ih je neko nenamenski potrošio. I to je jedino što umeju da kažu. Onda su kao rešenje ponudili da oni obezbede prevoz. Ipak i to ne čine - kaže Mitrović.

Mitrović kaže i da su se obratili pomoćniku ministra za sport Draganu Atanasovu, koji je obećao da će da uputiti republičke inspekcije, koje će ispitati gde su potrošene pare za sport i finansiranje lokalnih klubova.

Rukometni klub u Prokuplju takođe je ranije oštro protestvovao što nisu dobili ni dinara od opštine. Rukovodstvo je predalo svu dokumentaciju kluba predsedniku opštine Ljubiši Đurkoviću u znak protesta. Na kraju su dobili novac.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ALEKSANDAR MILANOVIC

    13:55 // 3. 11. 2012.

    Porazavajuce vesti

    su da deca nemaju sredstva za bavljenje sportom zbog necijih propusta. Gde je tu odgovornost ? Para ima sigurno ! Pitanje je samo za koga - mlade talentovane sportiste ili ogroman broj viska radnika u svim javnim preduzecima.
    Svodjenjem broja radnika u tim politickim biroima omogucilo deci nesmetano bavljenje sportom.
    Deca ili politicarenje.
    Talenti ili izmisljena radna mesta.

    Pogledajte Jagodinu i lako cete videti da para ima za sport .
    Konstruktivan predlog - posto u svim sredinama vecnici bivaju najbolji od najboljih iz profesija iz kojih dolaze UKINITE IM PRIMANJA IZ BUDZETA. Ako ostanu, znaci da su profesionalci koji dovoljno zaradjuju u svojim primarnim profesijama i da posao u opstini rade zarad interesa gradjana. Ako odu sve ce biti jasno - dovedite najuglednijeg doktora za vecnika u zdravstvu, vrhunskog sportistu za sport, proverenog privrednika za ekonomiju...
    Efekat krajnji- pravi ljidi na prava mesta i dovoljno para za dzudo i ostale sportove.

  • Mirko

    11:01 // 1. 11. 2012.

    Eee, ko zna gde je bivsa vlast skrkala pare za sport, kad je ostavila prazan Budzet. Ima mi jos dugo da patimo i placamo njihove greske. Daj Boze da se oporaviomo uopste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: