Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 25. 1. 2024.

| Sport

"Promešan sastav" Radničkog poražen od Karvine u Turskoj

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
FK Radnički
Posle pobede - poraz; foto: FK Radnički

U drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj fudbaleri Radničkog iz Niša poraženi su od češke Karvine rezultatom 2:0. Šef stručnog štaba niškog tima Nikola Trajković "promešao je karte" i u sastav koji je počeo utakmicu uvrstio nekoliko fudbalera koji su u jesenjem delu šampionata, ali i u prvoj utakmici priprema, imali manju minutažu.

Prema podacima Fudbalskog kluba iz Niša, koji je poslao saopštenje sat i po nakon utakmice, niški igrači imali su priliku u 4. minutu meča kada je Mesarović dodao loptu Cvetkoviću, a ovaj šutirao preko gola. Usledili su napadi Karvine, dobre odbrane Vasiljevića, a onda i vođstvo češke ekipe u 30. minutu pogotkom Doležala.

Isti igrač je bio precizan i u 44. minutu pa je Karvina upisala pobedu rezultatom 2:0 (2:0).

Nakon meča Nikola Trajković je rekao da gleda da svi igrači dobiju podjednaku šansu u pripremnom periodu, kako bi bili načisto šta od koga mogu da očekuju.

Ponovo smo agresivnije i kvalitetnije odigrali drugo poluvreme od prvog. U prvom delu igre nismo dobro kontrolisali protivničke centaršuteve i nismo imali dobru kontrolu lopte. Protivniku smo davali previše prostora, i kao posledica svih tih grešala stigli su pogoci koje smo primili. Karvina je kvalitetna ekipa, fizički dominantna. Ulazili su dobro u duele i čini mi se da smo tu izgubili sredinu terena. Nedostajalo je malo više agresivnosti i snage kod naših igrača. Ovo je tek druga utakmica, i imamo još dosta da radimo - rekao je Trajković.

U prvom pripremnom meču Radnički je sa 3:2 pobedio Olimpik iz Uzbekistana, a sledi duel sa ekipom Slovačko koji je 27. januara.


Radnički - Karvina 0:2 (0:2)

Radnički: Vasiljević, Petković, Vojnović, Bakić, Frej, Cvetković, Stajić, Ilić, Mesarović, Belaković, Ivelja.

Igrali su još: Vukić, Petrov, Petrović, Faj, Luković, Stojković, Stevanović, Stojanović, Krstić.

Karvina: Ciupa, Traore, Ivan, Žak, Doležal, Regali, Svozil, Budinski, Fleišman, Ezeh, Kričak. Igrali su još: Bederka, Ražnatović, Ayaosi, Moses, Bohac, Adeleke Nokon.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    13:05 // 26. 1. 2024.

    Пише"промешан",а ја читам"промашен"...требају ми нови"ђозлуци"...

  • Гага

    10:30 // 25. 1. 2024.

    ...Бјелаковић,Месаровић,
    Петров...ударни трио;"машина" за голове...ако се "уиграју"... ту су иФреј,Ивеља...одлични ограчи...само"раштимован" тим!!!

    • Vedeta

      14:49 // 25. 1. 2024.

      Ko da našteluje ove ispušene muštikle, svi igrali u po desetak klubova i nigde se nisu zadržali duže od 6 meseci?

  • Početnik

    09:56 // 25. 1. 2024.

    Nema veze što smo izgubili od Karvine, pa mi nećemo da igramo u prvenstvo sa njima!? Ozbiljna konkurencije za NAJGOREG TRENERA! ŠARAC, LALATOVIĆ, ĐORĐEVIĆ, TRAJKOVIĆA, SIVIĆ...Nadajmo se da će da se nauči i da nas brzo vrati u super ligu! Da priča zna, još da nauči da radi i Evropo stižemo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: