Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 23. 12. 2021.

| Sport

Proslavljeni trener Kari Pešić zaigrao košarku sa niškim osnovcima

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1640256963380
Uspesi reprezentacije doprinose popularizaciji sporta; foto: T. T.

Kako bi podstakli mlade da se bave sportom proslavljeni trener i aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić Kari zaigrao je košarku sa učenicima Osnovne škole "Kole Rašić", sa kojima je podelio svoja iskustva i dalje planove sa reprezentacijom.

Rođeni Piroćanac od ove godine ponovo je selektor nacionalnog tima Srbije, a za sobom ima i uspešnu trenersku karijeru u klubovima širom Evrope. Kako je istakao, na osnovu ličnog i profesionalnog iskustva, u Srbiji i na lokalu vlada veća posvećenost i interes za bavljenje košarkom.

Taj interes i ta popularnost je velika i u Italiji, Španiji i Nemačkoj, ali je ovde na neki drugi način. Ovde je veća posvećenost i interes. Ja se nadam da će i uspesi reprezentacije i naših najboljih klubova na neki način podizati interes dece da se bave sportom - rekao je Pešić.

Osim uspeha reprezentacije, poželeo je i da njegov dolazak i vreme koje je proveo sa osnovcima takođe doprinesu razvoju sporta kod mladih. 1640256963385 Pešić je sa omladincima podelio svoja iskusta i tehnike; foto: T. T.

Cilj je da sportisti dolaze da govore mladim ljudima o značaju sporta i bilo bi fantastično ako bi, kao i u moja vremena, kad sam ja ovakav bio i kad sam donosio odluke da li ću se baviti košarkom, fudbalom ili rukometom, ako bi ovaj moj dolazak makar nekoga od tih dečaka i devojčica motivisao da se bave košarkom, onda je organizacija ove posete svoju ulogu odradila - zaključio je Pešić.

Kada je krajem septembra opet preuzeo ulogu selektora istakao je da mu je glavni motiv povratka na klupu Srbije medalja sa Olimpijskih igara, koju u svojoj bogatoj karijeri nije osvajao.

Ipak, pre igara u Parizu 2024. godine, srpski nacionalni tim očekuje završetak kvalifikacija za Evropsko prvensto, naredne godine Svetsko prvensto, pa tek onda najveće sportsko takmičenje.

Olimpijske igre u Parizu, to izgleda daleka budućnost. Međutim, nije pošto je u ovom trenutku za mene i za ljude koji mi pomažu vreme da počnemo da treniramo da ne čekamo zadnje dane, tu smo mi uvek bili na neki način bolji. Što ja kažem, loša i nedovoljna priprema je priprema za poraz, tako da mi sada gledamo da uredimo kompletan sektor reprezentacije u okviru košarkaškog saveza, da ga malo prilagodimo na jedan primenljiv način - rekao je selektor.

Svetislav Pešić, popularni Kari, sa nacionalnom reprezentacijom već ima titulu prvaka Evrope 2001. godine i titulu svetskog šampiona 2002. godine. Kao selektor Nemačke je 1993. godine po prvi put pokorio Evropu. Nezaboravan je uspeh i iz Bormija 1987. godine, kada je sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije postao svetski prvak. Trenersku karijeru počeo je u sarajevskoj Bosni, a pored brojnih evropskih klubova u dva navrata bio je trener španske Barselone, sa kojom ima osvojenu Evroligu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: