Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 1. 9. 2016.

| Sport

Vaterpolisti Naisa traže prijem kod gradonačelnika

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Vaterpolo-klub-Nais---Vanja-Keser.jpg
Žele oči u oči sa gradonačelnikom; foto: Vanja Keser

Iako su, kako kažu iz Vaterpolo kluba Nais, 5 puta dopisom tražili od gradonačelnika Darka Bulatovića da ih primi i predoče mu probleme kluba, odgovora nema, pa su niški vaterpolisti najavili da će do Gradske kuće otići u ponedeljak 5. septembra u 10 sati.

Problem između Vaterpolo kluba Nais i Grada Niiša postoji već tri nedelje. Iz Kluba traže još 2.500.000 dinara da bi i naredne sezone igrali u Jadranskoj B ligi, gde su prošle sezone debitovali i ostvariili samo jednu pobedu za celu sezonu.

Prethodno gradsko rukovodstvo je ovaj iznos obećalo timu, ali njihovim odlaskom i dolaskom nove lokalne vlasti stvari su se promenile.  

Predsednik Naisa Milan Krstić oštro je kritikovao gradske oce zbog takvog stava, te će zato u ponedeljak prvotimci otići do Gradske kuće da konačno razgovaraju sa gradonačelnikom Bulatovićem.

Nais je u prethodnom periodu uputio pet dopisa gradonačelniku Niša gospodinu Darku Bulatoviću sa zahtevom da primi delegaciju Naisa na razgovor. Međutim, odgovor prvog čoveka Grada nije stigao na adresu Vaterpolo kluba Nais - stoji na sajtu kluba.


Grad: Pritisak na krajnje nekorektan način

U saopštenju na zvaničnom sajtu Grada navodi se da je Naisu za ovu godinu opredeljeno ukupno 6.819.000 dinara, što je najviše u poslednje 3 godine, a klubu je do sada isplaćeno više od polovine navedene sume, što je, kako kažu, "za mnoge nedosanjani san".

Najveći deo ovog iznosa potiče od budžetskih sredstava, što ukazuje da je Grad i te kako uvažio interese kluba, stoji dalje u saopštenju.

Grad će podržati sportske klubove u finansijskom i svakom drugom smislu, u okviru mogućeg, odnosno u razmerama koje dozvoljava obim sredstava u budžetu. Politika davanja obećanja bez pokrića neće biti politika ovog gradskog rukovodstva, bez obzira na pokušaj vršenja pritiska na Grad na krajnje nekorektan način - ističu u Gradu.

Na kraju saopštenja stoji da će gradsko rukovodstvo podržavati sport i mlade sportiste, a ne pojedinačne klubove da budu u povlašćenom položaju u odnosu na druge.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sportski znalac

    10:10 // 2. 9. 2016.

    krsticu,pravi regionalni vaterpolo da bi imao bazu za niski vaterpolo,svljig,b.palanka,knjazevac,babusnica,aleksinac....imaju bazene,budi nejmar,pravi klubove,strucni rad i budi strpljiv,samo takvim odnosom vaterpolo u nisu ima buducnost,razmisljaj u tom pravcu

    • sportski pocetnik

      12:32 // 2. 9. 2016.

      Vidi se kolko znaš o sportu. Ne pričamo se ovde o fudbalu koji može da se igra na svakom poljančetu, već o vaterpolu koji zahteva 2 treninga dnevno, 12 meseci u godini, a da se počne sa 6-7 godina. Nije mi poznat neki fudbaler koji je spreman da ustane u 5:30 ujutro zbog treninga, a ovi momci to rade veći deo godine. Nisam siguran da razumeš o čemu pričam.

  • sportski znalac

    09:58 // 2. 9. 2016.

    veliki novac je dat vaterpolu,od 2000god.tri puta su se rasturali i oformili na razne nacine,imaju srece sto u sistemu takmicenja imaju ligu ipo,pa za dva meseca se vrate u prvu ligu,sta bi bilo da u sistemu takmicenja imaju pet liga,ne bi postojali,ne ide pare i neznanje,neka naprave takm. kvalitet pa neka igraju po evropi

    • sportski pocetnik

      12:24 // 2. 9. 2016.

      Blago nama kad imamo ovakve "sportske znalce". Ta "liga ipo" je iznedrila momke koji su osvojili sve što se na ovoj planeti osvojiti može. Pred tom činjenicom svako normalan, pa bio on i svemoćni političar, mora da klekne i da se pokloni.

  • sportski znalac

    09:47 // 2. 9. 2016.

    u evropska takmicenja treba da se igra plasiranjem, a ne prijavljivanjem i sirenjem turizma,i nemoj krsticu da guras igrace i manipulises s njima kao sredstvo radi ostvarivanje svojih ciljeva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: