Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 13. 6. 2022.

| Sport

Protiv koga Radnički može u kvalifikacijama za Ligu konferencija?

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
radnicki, partizan, foto vanja keser
Čekaju rivala; JV / Vanja Keser

Odgovor na ovo pitanje je trenutno dosta komplikovan jer nije odrađen žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a on je na programu u utorak, 13. juna. Žreb za drugo kolo, odakle kreće i Radnički, zakazan je za sredu, 15. juna od 14 sati, a trenutno su 72 tima potencijalni rivali ekipi iz Niša.

stadion Čair Radnički Prošle sezone poseta bila slaba; foto: JV / Marko Mitić

Gzira sa Malte, azerbejdžanski Zira, Đurgarden iz Švedske, Kauno Žalgiris, Borac Banja Luka, Velež iz Mostara, Levski Sofija, samo su neki od potencijalna 72 rivala Radničkog u drugom kolu Lige konferencija. Ime protivnika dvomeča Nišlije će saznati u sredu, 15. juna kada u Nionu u 14 sati počinje žreb za ovu rundu nadmetanja.

Trenutno Nišlijama su potencijalni protivnici i ovi nosioci iz prvog kola: Dinamo Minsk (Belorusija), B36 Toršavn (Farska Ostrva), Petrokub (Moldavija), Liepaja (Letonija), Europa (Gibraltar), Partizani (Albanija), Breidablik (Island), HB (Farska Ostrva), Gzira Junajted (Malta), Kauno Žalgiris (Litvanija), Milsami Orhei (Moldavija), Bala Taun (Vels), Tre Pene (San Marino), Sent Džozefs (Gibraltar), Krusaders (Severna Irska), kao i dve poljske ekipe Pogon Šćećin i Lehia Gdanjsk.

stadion Čair Radnički Stadion dobio preko 200 zamerki; foto: JV / Ljubica Jocić

Što se tiče nenosilaca iz prvog kola, potencijalni rivali su: Ružomberok (Slovačka), Borac Banja Luka (BiH), Inter Turku (Finska), Tre Fiori (San Marino), KP (Island), Saburtalo Tbilisi (Gruzija), Sfintul (Moldavija), Vikingur (Farska Ostrva), Floriana (Malta), Deri Siti (Republika Irska), Larne (Severna Irska), Panevežis (Litvanija), Paide Linameskond (Estonija), Kliftonvil (Severna Irska), Tuzla Siti (BiH), SJK (Finska), Diferdanž 03 (Luksemburg), Ararat Jerevan (Jermenija), Sligo Rovers (Republika Irska), Dila Gori (Gruzija), Akademija Pandev (Severna Makedonija), Hamrun Spartans (Malta), Njutaun (Vels), Brunove svrake (Gibraltar), Dečić i Iskra iz Crne Gore i UE Santa Koloma i Atletik d'Esklades iz Andore.

Nenosioci iz drugog kola i potencijalni rivali Radničkog su: Vikng i Lilestrom iz Norveške, Vibrog (Danska), Konjespor (Turska), Aris Limasol (Kipar), Ararat Jermenija (Jermenija), AIK (Švedska), Makabi Netanja (Izrael), Đurgarden i Elfsborg iz Švedske, Botev Plovdiv i Levski iz Sofije (Bugarska), Gabala i Zira iz Azerbejdžana, Sepsi (Rumunija), Puškaš Akademija i Kišvarda iz Mađarske, Rakov Čestokova (Poljska), Kizižar (Kazahstan), Koper (Slovenija), Gomel (Belorusija), Velež Mostar (BiH), Valmiera (Letonija), Rejsing Union (Luksemburg), SentPatriks Atletik (Republika Irska), Vlaznija (Albanija) i Đorče Petrov (Severna Makedonija).

Radnički Hamburg Nekada je bilo ovako; foto: arhiva FK Radničkog

Nakon što u utorak, 14. juna budu poznati parovi prvog kola, UEFA bi trebalo, prema dosadašnjoj tradiciji, u utorak uveče da dodatno suzi izbor rivala praveći podgrupe.

Mečevi u drugom kolu kvalifikacija se igraju 21. i 28. jula, a Radnički ima preko 200 zamerki iz UEFA što treba da otkloni kako bi se duel igrao na "Čairu".

Žreb za treće kolo biće obavljen 18. jula, a i tu će Radnički biti u drugom šeširu. Mečevi trećeg kola na programu seu 4. i 11. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BRUKAAAAA

    10:59 // 14. 6. 2022.

    Pa dali je moguce da su nasli ''SAMO 200 '' zamerki?!Svaki komentar je suvisan!Ako se ne igra u Nisu ,najuriti upravu!!!

  • gari

    23:46 // 13. 6. 2022.

    Sve jedno je, protiv koga igraju, ISPADAJU U PRVOM KOLU!!!!!!!!!
    "DUNDJERI" NAPOLJE IZ KLUBA!!!!

  • Gaga

    16:37 // 13. 6. 2022.

    A gde ce da igraju?Ono nije stadion,nego,odavno napusteno gradiliste.
    Mozda moze na"Zeljinom".Retro-fazon,kao u filmu"Montevideo-Bog te video!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: