Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 7. 10. 2011.

| Sport

Provera Kinezisa na turniru u Beogradu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kinezis 2
Džudisti Kinezisa; foto: judokinezis.com

Džudisti Kinezisa učestvovaće u nedelju, 9. oktobra na Memorijalnom turniru "Zvonko Osmajlić" u Beogradu. Ovo je poslednja provera za prvi tim pred početak Superlige.

U čast tragično preminulom velikom džudo takmičaru Zvonku Osmajliću u Beogradu će biti održan 12. po redu Memorijalni turnir. Ovaj uspešni džudista ostaće upamćen ne samo po velikom broju medalja i borbi u ovom sportu, već i po tome što je uvek znao dostojanstveno da izgubi. U sećanju na ovog borca u Sportskom centru Šumice će se boriti i džudisti niškog Kinezisa. Konkurencija će biti jaka, ali i sastav sa kojim niški klub putuje u Beograd. 

Za Kinezis će nastupiti Stevan i Nenad Stamenković, Uroš i Nemanja Kostadinović, Nikola Lemić, Bojan Ivezić, Predrag Nikoć i Lazar Stojanović.

- Nećemo nastupiti u punom sastavu jer ne možemo da računamo na Nikolu Miloševića zbog bolesti i Dejana Tomca jer učestvuje na Evropskom prvenstvu u sambou. Najviše očekujem od Stevana i Nenada Stamenkovića i Uroša Kostadinovića. Od njih očekujem nko od prva tri mesta. Uroš je u dobroj formi osvojio je prvenstvo države za mlađe seniore, bio treći na Balkanijadi. Biće dosta takmičara iz Bugarske i zemalja bivše Jugoslavije. Mi "pucamo" na najviše, a videćemo - rekao je Nenad Vračar, trener seniorskog tima.

Do početka Superlige džudisti Kinezisa imaju čime da se pohavale. Nikola Milošević je osvojio treće mesto na Evropskom kupu i peto i sedmo na Svetskom kupu. Uroš Kostadinović je bio studentski vicešampion Evrope, treći na Balkanijadi, prvi u Srbiji do 23 godine. Osvojeni su turniri, najbolji su u ovom delu Srbije, a tek ih čeka dokazivanje. Start u Superligi je u Beočinu.

- U prvom kolu gostujemo u Beočinu gde ćemo se boriti protiv Beočina i Žandarmerije. Žandarmeriju nismo do sada pobeđivali, uvek su nam se izmigoljili. Nadam se da su došli i naših 5 minuta i da ćemo u prvom tromeču zabeležiti obe pobede. Beočin je malo slabiji ove godine, ali imaju prednost domaćeg terena - dodao je Vračar.

Nakon turnira u Beogradu, seniori Kinezisa kreću u borbe u Superligi. Prošle godine im je izmakao plej-of, ali ove godine veruju da će proći. Pokazalo se da je 2011. uspešna za mnoge takmičare Kinezisa, a sa dobrom formom i uz pojačanja, plej-of nije daleko.

- Pripreme smo letos besprekorno obavili u našoj bazi na Vlasini, gde smo svake godine. Svi dobro rade, a naš cilj je plasman u plej-of. Svi su se pojačali, pre svih Zvezda i Odžak. Biće teško, ali verujem da možemo do plej-ofa, a tamo je već sve moguće - rekao je uz osmeh Nenad Vračar.
Nove prepreke i nova dokazivanja su pred takmičarima Kinezisa, koji su jedna od retkih niških muških ekipa u Superligi.
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: