Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 12. 4. 2018.

| Sport

Prva futsal liga: Jastrebac srušio Novi Pazar

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
futsal
Kalča na šestom, Jastrebac na sedmom mestu; foto: Vanja Keser

Uprkos tome što je Novi Pazar bio izraziti favorit u Blacu, gde je protiv Jastrepca igrao meč 19. kola Prve lige, domaći su sjajno odigrali u drugom poluvremenu i zasluženo slavili sa 4:1. I Kalča je nastavio pobednički niz, jer je napravio veliki preokret i slavio u Sremskoj Mitrovici, dok je Pirot ponovo izgubio.

Ono što je futsalerima iz Blaca zamalo izmaklo u Kupu, vratilo im se u ligi. Iako je prvo poluvreme utakmice 19. kola završeno sa nerešenih 1:1, 3 gola nakon pauze omogućila su futsalerima Jastrepca da slave i dođu na korak i od matematički osiguranog opstanka u ligi.

Malo je falilo da se futsaleri Kalče pognutih glava vrate u Niš, pošto je njihov rival Deus na poluvremenu vodio sa 4:1. Ipak, u drugom se situacija potpuno preokrenula, Nišlije su postigle čak 5 golova, a “fenjeraš” nije imao snage da im parira sve vreme. Tako, utakmica je završena sa 6:5 u korist Kalče.

Očekivano, neprikosnoveni Ekonomac lako je izašao na kraj sa svojim domaćinima u Pirotu. Sigurnih 5:1 na poluvremenu preraslo je u 12:2 na kraju meča, pa su sada Pirotu šanse da izbegne baraž dodatno smanjene.

Do kraja osnovnog dela Prve lige ostalo je još 3 kola i, iako matematički još postoje šanse da se nešto promeni, situacija je prilično jasna.

Nišlije su i definitivno u plej-ofu, doduše na poslednjoj 6. poziciji, ali sa mogućnošću da napreduju do četvrtog mesta. Jastrebac ne može do plej-ofa, ali je na 7. mestu sa 22 boda i sa dva lakša protivnika u naredna dva kola, pa su male šanse da ispadne iz lige.

Piroćanci su se, uz Deus, najlošije pokazali ove sezone. Oni su pretposlednji i, ako se tu i zadrže, moći će da se za opstanak izbore u baražu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: