Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 8. 12. 2017.

| Sport

Prva futsal liga: Južnjački derbi u Pirotu, Blačani dočekuju šampiona

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kalča Jastrebac futsal
Nakon ovog 11. kola sledi zimska pauza u Prvoj ligi; foto: Vanja Keser

Na zatvaranju jesenjeg dela Prve lige na programu je južnjački derbi, u kome će Pirot u nedelju, 10. decembra od 19:30 u hali “Kej” dočekati niškog Kalču. Treći predstavnik juga Srbije imaće najteži zadatak u petak od 19 sati u sportskoj hali u Blacu, jer dočekuje Ekonomac, ekipu koja uspešno nastupa ne samo u domaćem šampionatu, već i u Ligi šampiona.

Jasno je da se šanse Jastrepca u ovoj utakmici mere promilima, s obzirom na to da su Kragujevčani ove sezone izgubili samo od Barselone, a i u toj utakmici je bilo “tesno”. Sem maksimalnog učinka u domaćem prvenstvu, devetostruki šampion Srbije prosečno daje više od 8 golova po utakmici.

Sa druge strane, Blačani su prošlog vikenda po prvi put od početka sezone izašli iz zone ispadanja i imaju učinak od 3 pobede, jednog remija i 6 poraza. Cena ulaznice za ovu utakmicu je 100 dinara.

Što se tiče “južnoprugaškog” okršaja, favorit je Kalča, s obzirom na to da su na 6. poziciji, poslednjoj koja vodi u plej-of. Oni su po tri puta pobedili i odigrali nerešeno, a izgubili su 4 puta.

Piroćanci su mnogo bolje otpočeli debitnatsku sezonu u najjačem takmičenju, nego što su igrali u nastavku, pa tako sada već 7 kola ne znaju za pobedu, a bodovi iz ovog duela bi im mnogo značili, jer bi verovatno pobegli iz zone ispadanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: