Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:07, 28. 2. 2020.

| Sport

Prva futsal liga: Južnjački derbi u petak, Vinter sport dočekuje Zemun

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Kalča Vinter sport futsal
Dva duela u petak, jedan u subotu; foto: Vanja Keser

U 13. kolu najjače domaće lige u futsalu igraće se derbi juga i sredine tabele, pošto će u petak, 28. februara u vranjskoj Sportskoj hali igrati tamošnji prvoligaš i niški Kalča. Istog dana će i Jastrebac u Blacu ugostiti drugoplasirani Novi Pazar, dok će dan kasnije, u "Čairu" niški Vinter sport dočekati Zemun Samo pravo.

Meč između Vranja i Kalče trebalo bi da bude pravi derbi, jer dve ekipe imaju po 12 bodova i na granici su zone plej-ofa. Tako ovo može da bude i odlučujuće za to ko će u doigravanje, mada će se nakon ovog igrati još pet kola.

Sem borbe za plej-of i zvanja komšijskog derbija, ova utakmica je značajna i za jedne i druge, jer će pobedniku doneti prekid crne serije. I Vranje i Kalča ne znaju za pobedu skoro četiri meseca (od 2. novembra), s tim što su u međuvremenu Vranjanci prikupili dva boda iz dva remija.

Pokažimo da je Vranje neosvojiva tvrđava. Svi u žuto. KMF Vranje se voli - pozivaju publiku Vranjanci.

Ova utakmica igra se u petak, 28. februara od 19 sati, baš kao i ona u bačkoj hali "Čika Duško Jovanović". Ekipe sa dva suprotna kraja tabele, drugoplasirani i poslednjeplasirani odmeriće snage u duelu koji je važan i jednima i drugima - Jastrebac želi da preda "fenjer" dalje, dok je Novom Pazaru potrebno da sačuva prednost od jednog boda, koliko je ispred Vinter sporta.

Računajući na kiks Pazaraca očekuje i Vinter sport 13. kolo, u kome će u subotu, 29. februara dočekati petoplasirani Zemun. Trener niške ekipe Ljubiša Ranđelović očekuje pobedu svoje ekipe.

Okrenuli smo se sledećem kolu, igramo protiv ekipe koju smo pobedili u prvom delu sezone. Doveli smo dva njihova najjača igrača. Pokušavamo da pobeđujemo ekipe koje su ispod nas, ali ne smemo nikoga da potcenjujemo. Moramo da borimo, radimo na sebi, dograđujemo. Nadamo se da ćemo ove sezone otići korak napred i ući u finale plej-ofa - kaže Ranđelović.

Utakmica je u subotu, 29. febuara od 20:30 u hali "Čair".


Jug sa pet predstavnika u osmini finala Kupa

4. marta na programu je osmina finala Kupa Srbije, a jug Srbije imaće čak pet predstavnika u završnoj fazi najmasovnijeg takmičenja, ali će samo jedan igrati kod kuće. Vinter sport će u sredu, 4. marta od 20:30 u hali "Čair" dočekati Smederevo, koje je na pragu ispadanja iz Druge lige, pošto se nalazi na pretposlednjoj poziciji ovog takmičenja.

Ostali će gostovati i to Jastrebac još jednom drugoligašu iz donjeg dela tabele - RB-u u Valjevu, Kalča će u Leposavić istoimenom trećeligašu, dok će Vranje u Kragujevac, na megdan Ekonomcu.

Jedini južnjak koji ne igra u najjačoj domaćoj ligi, a plasirao se u završnicu Kupa je KMF Rosulja iz Vlasotinca, koja je u finalu Kupa regiona istočne Srbije savladala KMF Aleksinac. Tim koji je na deobi liderske pozicije, ali u četvrtom rangu takmičenja, gostovaće prvoligašu Novoj Pazovi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: