Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 26. 10. 2020.

| Sport

Prva futsal liga: Kalča i Vinter sport slavili, Vranje i Ekonomac remizirali

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kalča Vinter sport futsal Prva liga
Južnjaci se naređali u vrhu tabele najjačeg domaćeg šampionata; foto: Vanja Keser

U 5. kolu Prve lige Kalča je pobedio je Novu Pazovu sa 4:0, a drugi niški klub Vinter sport ekipu Zemun Samo pravo rezultatom 5:2. Nakon tri vezana trijumfa KMF Vranje je moralo da se zadovolji bodom, pošto je meč koji je igralo u Kragujevcu protiv Ekonomca završen sa 2:2.

Vinter sport sada ima 12 bodova i zaostaje samo bod za liderom Novim Pazarom, koji je remizirao sa Crvenom zvezdom u ovom kolu. Dva boda manje od Nišlija ima Vranje (10) koje je trećeplasirano, dok je Kalča sa devet osvojenih bodova četvrti.

Gosti iz Zemuna su u hali "Čair" uspeli da povedu pogotkom Aleksandra Tomića u 2. minutu, ali to nije potrajalo ni ceo minut, jer je odmah potom Vladimir Ristić izjednačio. Zahvaljujući golovima Nenada Rančića i Nikole Lekića, do poluvremena su domaćini imali 3:1. U 31. minutu je Ristić još jedno povisio rezultat, a Beograđani preko Miloša Mandića uspeli da smanje na 4:2. Igrao se poslednji minut kada je Jovan Đorđević postavio konačnih 5:2.

Dan ranije u "Čairu" je igrao Kalča, koji je ubedljivo savladao Novu Pazovu, ekipu koja do sada nije osvojila nijedan bod. U prvom poluvremenu viđen je samo jedan gol i on je bio delo igrača domaćih Miloša Đorđevića. Tri minuta od povratka na teren Petar Stevanović je povisio na 2:0, Đorđević je još jednom bio precizan za 3:0, a Marko Ilić je nakon pola sata igre postavio konačnih 4:0.

Dva puta je u kragujevačkoj hali "Jezero" Ekonomac vodio, ali je oba puta golovima Stefana Aleksića Vranje izjednačilo. Prvo vođstvo domaćinu doneo je Jovan Brdar u 18. minutu, a gosti su izjednačili četiri minuta kasnije. Drugo vođstvo Kragujevčana bilo je delo Luke Vranića i tada je potrajalo još kraće, pošto je minuta kasnije Aleksić ponovo preeo rezultat u egal.

Sledeće kolo Prve lige na programu je narednog vikenda i u njemu će se igrati derbi kola i juga, pošto će Vinter sport gostovati Vranju. Kalča će igrati u gostima, protiv lidera Novog Pazara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: