Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 4. 3. 2019.

| Sport

Prva futsal liga: Kalča preokretom do slavlja u gradskom derbiju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Vibter posrt Kalča
Maksimović postigao het-trik; foto: Vanja Keser

Kako je Vinter sport u prvom delu sezone, tako je Kalča u prolećnom preokrenula i uz mnogo tenzija na tribinama i na terenu pred više od 1.000 gledalaca u hali “Čair” pobedila gradskog rivala, rezultatom 5:4. Slavili su u 15. kolu Prve lige i futsaleri iz Vranja i to ubedljivo favorizovani Novi Pazar, dok je Jastrebac izgubio od FON-a u derbiju kola.

Niški derbi privukao je veliku pažnju publike, koja je zdušno bodrila svoje timove, a koliko je to strastveno bilo svedoči što je policija morala da reaguje kako bi sprečila fizički obračun na tribinama “Čaira”. Ipak, kako je bio manjih razmera, u policiju kažu da nije prijavljeno nikakvo remećenje javnog reda i mira.

Do 12. minuta nabrao je formalni domaćin ovog susreta značajnih 4:1. Mreže su mirovale do poslednjeg minuta pred pauzu kada su Milan Maksimović i Pavlović smanjili na 4:3, a ovaj rezultat ostao je na snazi i tokom poluvremena. Jedan gol iz prvog poluvremena “dopunio” je Maksimović do het-trika u drugom delu, što je bilo dovoljno za iznenađenje i slavlje drastično lošije plasiranog tima. Kalča Vinter sport Žestok gradski derbi; foto: Vanja Keser

Vranjanci su svoju utakmicu 15. kola odigrali motivisano i na nivou, te pokazali da je “remont” tima tokom zime bio pun pogodak. Pre ovog meča Novi Pazar bio je četvrti na tabeli, a Vranje deseto, ali su i pored toga domaći futsaleri uspeli da slave. Nakon prvih 20 minuta meča bilo je 3:0 za domaćine, dok je u nastavku gost uspeo da postigne utešni pogodak i meč je završen sa 4:1.

Nakon prvih 16 minuta derbija kola Prve lige na semaforu je stajalo 4:1 za domaći FON. Do kraja prvog dela meča smanjili su gosti iz Blaca na 4:2, ali su domaći nakon pola sata igre vratili prednost od 3 gola. Tokom poslednja dva minuta smanjili su futsaleri Jastrepca na 5:4, ali za više nije bilo vremena.

I pored poraza u ovom kolu, Vinter sport i Jastrebac zadržali su svoje prošlonedeljne pozicije na tabeli - peto i šesto mesto. Dva lošije plasirana tima sa juga Srbije su pak napredovala i sada je Vranje deveto, a Kalča deseti.

U sledećem kolu Vranje će gostovati Srpskoj u Beogradu, a Vinter sport Novom Pazaru. Kod kuće će igrati Kalča koji će dočekati Ivanjicu i Blačani koji će ugostiti “fenjeraša” Smederevo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: