Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 2. 4. 2018.

| Sport

Prva futsal liga: Kalči sve sigurniji plasman u plej-of

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kalča Pirot futsal
Kalči sve bliži plej-of, Pirotu baraž; foto: Vanja Keser

I Jastrebac iz Blaca i niški Kalča zabeležili su pobede u 18. kolu Prve lige u futsalu, te su i jedni i drugi napredovali za po jednu poziciju na tabeli. Sa druge stane, Pirot je nastavio seriju poraza, pa je njegov nastup u baražu za opstanak u Prvoj ligi sve izvesniji.

Blačani se se “prošetali” kroz Sremsku Mitrovicu, pošto su savladali Deus sa 8:3. Iako su domaći prvi poveli, Jastrebac je ubrzo izjednačio, a onda i prešao u vođstvo. Sa čak pet pogodaka u drugom delu, naspram jednog domaćih, Blačani su sigurno slavili.

Do 17. minuta meča odigranog u Nišu RB iz Valjeva je vodio, ali je sa dva pogotka u završnici poluvremena Kalča na pauzu otišao sa vođstvom. Nišlije su meč rešile tokom poslednja tri minuta, kada su dali tri gola, za ubedljivih 5:1.

Piroćanci su se koliko-toliko držali u Beogradu, s obzirom na to da su bili daleko od kompletnog sastava. Povela je ekipa Samo pravo sa 3:0, ali se Pirot približio na samo gol zaostatka. Ipak, u poslednjem minutu prvog poluvremena domaći su povećali na +2, a samo 10 minuta od početka drugog dela imali su i 7:3. Gosti su do kraja uspeli da postignu još jedan gol, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugroze rivala.

Nišlije su sada na 5. poziciji Prve lige, i prilično je izvesno da će se naći u doigravanju. Jastrebac je prvi ispod “crte”, mada imaju 7 bodova zaostatka za Internationalom, poslednjom ekipom koja bi, prema trenutnom stanju na tabeli, trebalo da ide u plej-of. Piroćanci su pretposlednji, s tim što im je po bodovima bliža poslednja, od 10. pozicije.

U sledećem kolu Jastrebac će dočekati trećeplasirani Novi Pazar, a Pirot lidera Ekonomac. Kalča će gostovati fenjerašu Deusu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: