Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 23. 4. 2019.

| Sport

Prva futsal liga: "Kiks" Vinter sporta u Ivanjici, ispaštaju i Vranjanci

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Vinter sport Kalča futsal
I pred poslednje kolo sve opcije otvorene; foto: Vanja Keser

Porazom u Ivanjici, niški Vinter sport doveo je sebe u situaciju da ne odlučuje sam o svom plasmanu u plej-of, ali i otežao Vranju borbu za opstanak. Iako su u dramatičnoj utakmici, “začinjenoj” sa čak 3 crvena kartona, pobedili RB u Valjevu i time ga i definitivno poslali u niži rang, Vranjanci će morati da se u poslednjem kolu Prve lige izbore za baraž.

Nije od početka delovalo da će biti tako neizvesno u Valjevu, pošto su nakon 5 minuta meča gosti već vodili sa 2:0. A onda je krenula drama. Crveni karton dobio je futsaler RB-a Ranisavljević, a samo minut kasnije isključen je i igrač druge strane Trajković.

Do poluvremena su domaći uspeli da smanje na 2:1, a dva minuta po povratku na teren i izjednačili. Novo vođstvo svojoj ekipi doneo je Dodić desetak minuta pre kraja utakmice, a onda se čvrsto branio i sačuvao 3:2 do kraja. O žaru borbe i nastojanju Valjevaca da izvuku makar bod dovoljno govori još jedan crveni karton, koji je dobio Marković u poslednjem minutu meča.

U Ivanjici je samo u prvom poluvremenu bilo neizvesno, ali je i njega domaći sastav rešio u svoju korist, pošto je postigao jedan gol. U drugom su Nišlije uspele jednom da pogode, ali on nije značio ništa, s obzirom na to da je grčevita borba za opstanak Ivanjice “proizvela” 3 gola, za konačnih 4:1.

Tako je Vinter sport sebi zakomplikovao budućnost i učinio da mora da gleda i ostale rezultate. Jastrebac je izgubio šansu za plasman u plej-of, ali može do 7. pozicije, koja bi ga spasila baraža.

Za to je Blačanima potrebno da Vinter sport izgubi u poslednjem kolu od RB-a, a da sami pobede Ivanjicu kod kuće. U tom slučaju Nišlije i Jastrebac imaće isti broj bodova, ali Blačani imaju prednost zbog bolje gol-razlike, s obzirom na to da u međusobnim susretima dve ekipe imaju identičan učinak.

Kako bi se ipak domogao plej-ofa, Vinter sport mora da računa na to da njegov gradski rival Kalča ne pobedi Novi Pazar u poslednjem kolu. Uz to, ukoliko Kalča izvuče remi, Vinter sportu je potrebna pobeda,a ukoliko izgubi i nerešen rezultat bi odveo novajliju u plej-of.

Nezavisno od ostalih rezultata, Vranjance pobeda nad FON-om spašava sigurnog ispadanja iz Prve lige i vodi u baraž.

Podsetimo, ranije je odigran južnjački derbi, u kome je Kalča sa 6:4 pobedio Jastrebac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: