Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 27. 11. 2018.

| Sport

Prva futsal liga: Pobede Vinter sporta i Kalče, poraz Vranjanaca

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kalča Jastrebac futsal
Het-trik Marka Ilića; foto: Vanja Keser

Nakon više od dva meseca pobedio je niški Kalča i to favorizovani Novi Pazar, čime je “pogurao” gradskog rivala Vinter sport do 4. pozicije na tabeli na polusezoni. To ne bi bilo moguće da i drugi niški tim nije pobedio u 11. kolu Prve lige i to vrlo ubedljivo, dok je FON deklasirao Vranje.

Iako početak sezone nije nagoveštavao ovakav epilog, na zimsku pauzu u Prvoj ligi Vinter sport otišao je sa četvrte pozicije. On je u 11. kolu zabeležio najubedljiviji prvoligaški trijumf u svojoj istoriji, pošto je sa 9:1 pobedio RB u Valjevu. Domaći tim je čak i poveo, ali je vođstvo potrajalo samo minut. Trostruki strelac u ovom meču bio je Marko Ilić, dva gola dao je Vladimir Ristić, a po jedan Milan Miljković, Nikola Stanković, Stefan Krstić i Miloš Đorđević.

Stigle bi Nišlije i do treće pozicije, da je Vranje savladalo FON u Beogradu. Umesto toga, povratnik u ligu nijedan gol nije uspeo da da Beograđanima. Prvo poluvreme nije nagovestilo ovako ubedljiv ishod, pošto su domaćini postigli dva gola, ali su za 10 minuta drugog dela pogodili čak 5 puta, za mirnu završnicu i konačnih 7:0.

Kalča, koji je do sada svega jednom trijumfovao iznenadio je do tada četvrtoplasirani Novi Pazar. Iako krajnji rezultat deluje kao neizvesna borba, nije tako bilo i na terenu, pošto su Nišlije već nakon 7 minuta meča, pogotcima Stojanovića i dva Stojadinovića, vodile sa 3:0. Matejev je u drugom delu povisio na 4:0, a tek u poslednja dva minuta “probudili” su se gosti, koji su u tom periodu postigli tri gola.

Inače, svoj duel poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva Jastrebac, četvrti predstavnik juga Srbije, odigraće 30. novembra od 20 sati. Tim iz Blaca gostovaće Ivanjici, ekipi od koje je dve pozicije bolje plasiran.

Jastrebac je polusezonu završio na 7, Vranje na 10, a Kalča na 11. poziciji. Najbolje domaće futsal ekipe na teren će ponovo tek drugog vikenda februara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: