Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 19. 10. 2018.

| Sport

Prva futsal liga: Šampion stiže u Blace

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
futsal
Futsal spektakl u Blacu; foto: Vanja Keser

Duel Vranja u Smederevu otvoriće 6. kolo najjačeg domaćeg futsal takmičenja, pošto je zakazan za petak, 19. oktobar. Dan kasnije u Blace stiže aktuelni šampion Srbije Ekonomac, protiv koga će igrati Jastrebac, dok su mečevi prvoligaša iz Niša zakazani za nedelju (Kalča), odnosno ponedeljak (Vinter sport).

Šampion Srbije, koji igra i u Ligi šampiona, utakmicu sa prvoligašem iz Blaca odigraće od 19 sati u Sportskoj hali “Čika Duško Jovanović”. Očekivano, Ekonomac je lider Prve lige, sa svim pobedama i impresivnom gol-razlikom (+37), dok je Jastrebac na 3. poziciji sa 3 pobede i po jednim remijem i porazom.

Iako je Ekonomac izraziti favorit, u klubu iz Blaca se nadaju da mogu da ponove sjajnu partiju od pre dve godine, kada su usred Kragujevca odigrali nerešeno.

Smederevo je jedina dva boda u dosadašnjem toku prvenstva osvojilo zahvaljujući dva remija, sa Jastrepcem i Kalčom, tako da će Vranje imati priliku da u petak od 19 sati postane jedini južnjak koji je uzeo ceo plen timu iz grada na Dunavu.

Ne može se reći da niški klubovi u svoje duele 6. kola ulaze odmorni, pošto su u četvrtak, 18. oktobra, odigrali međusobni zaostali meč 4. kola.

Kalča će igrati kod kuće, u hali “Čair”, gde će dočekati ekipu RB iz Valjeva. Tim koji će doputovati u Niš u nedelju, 21. oktobra i meč odigrati u 18 sati, ove sezone zabeležio je samo jednu pobedu i sve ostale poraze. Niški sastav je, sa druge strane, svoje bodove prikupio iz po jedne pobede i remija.

U duelu novajlija u prvoligaškom društvu beogradski tim Srpska ugostiće niški Vinter sport. Ekipe se nalaze jedna za drugom na tabeli Prve lige, s tim što Beograđani imaju dva boda više. Ovaj meč zatvoriće 6. kolo Prve lige, pošto se igra u ponedeljak, 22. oktobra od 20:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: