Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 26. 4. 2019.

| Sport

Prva futsal liga: Sudbine južnjaka rešavaju se u poslednjem kolu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kalča Vinter sport futsal
Od ispadanja do plej-ofa; foto: Vanja Keser

Od ispadanja, preko baraža, do plej-ofa dometi su južnjaka u Prvoj ligi, a šta će od svega na kraju i biti znaće se nakon poslednjeg kola. Jastrebac će beg iz baraža pokušati da osigura u Blacu u petak, 26. aprila protiv Ivanjice, dan kasnije niški Vinter sport u “Čairu” protiv RB-a i Kalča u Novom Pazaru juriće plasman u plej-of, a Vranjanci kod kuće protiv FON-a traže plasman u baraž.

Za tim koji je tokom gotovo cele sezone bio jedan od pretendenata za plasman u plej-of, pred poslednje kolo, ovo mu je jedina nedostižna opcija. Jastrebac je trenutno u zoni baraža, može tu i da ostane, može do 7. pozicije, koja mu osigurava opstanak u Prvoj ligi, a može i da direktno ispadne.

Ukoliko pobedi devetoplasiranu Ivanjicu od 19 sati u hali “Dušan Jovanović”, sigurno će ići u baraž, a ako Vinter sport izgubi od RB-a biće sedmi. U slučaju poraza, a pobede Vranja, ispašće iz lige. Zbog toga, utakmica sa Ivanjicom za njih ima veliki značaj i u klubu iz Blaca pozivaju navijače u pomoć.

Napunimo halu kao što smo radili tokom cele sezone, gde smo se zajedno radovali, tugovali, proživljavali razne situacije koje nosi ovaj sport. Večeras ne štedite glas i dlanove, pomozite svojim navijanjem naše momke, koji će ostaviti srce na terenu! Večeras budimo svi ko jedan, za KMF Jastrebac, za Blace, za sport - kažu u Jastrepcu.

U najboljoj poziciji je Kalča, pošto ne mora da gleda rezultate ostalih mečeva. Ukoliko pobedi četvrtoplasirani Novi Pazar, u subotu, 27. aprila od 20:45, osiguraće sebi mesto među najboljih 6, a pitanje je samo hoće li biti peti ili šesti.

Baraž, “neutralna” 7. pozicija i plej-of, opcije su koje su moguće za Vinter sport. Pobedom nad jedanaestoplasiranim RB-om iz Valjeva u subotu od 19:30, obezbediće 7. poziciju. Ako Kalča ili Srpska izgube u poslednjem kolu, niški sastav naći će se u plej-of. U slučaju da u “Čairu” slave Valjevci, a Jastrebac pobedi, Vinter sport će za opstanak u ligi morati da se izbori kroz baraž.

I Vranjanci će imati priliku da se na svom terenu sami izbore za svoju sudbinu. Njihov rival je trećeplasirani beogradski FON, koji će u Sportskoj hali u Vranju gostovati u subotu od 19 sati. Ukoliko napravi iznenađenje i pobedi, Vranje će se nezavisno od ostalih rezultata plasirati u baraž.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: