Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 24. 2. 2020.

| Sport

Prva futsal liga: Svi južnjaci izgubili

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
futsal Kalča Vinter sport
Vinter sport pao na treću poziciju; foto: Vanja Keser

U 12. kolu Prve lige svi futsal klubovi sa juga su izgubili, a najgore su prošli oni koji igrali u Beogradu - Kalču je porazio Zemun sa 6:2, a KMF Vranje savladao FON sa 4:0. Jastrebac se udaljio od opstanka među elitom pošto je doživeo neuspeh u Kragujevcu - bolji je bio Ekonomac rezultatom 5:3, a u derbiju Prve lige Crvena zvezda je savladala Vinter sport u "Čairu" sa 4:1.

I iz 12. utakmice ove sezone crveno-beli su izašli "neokrnjeni". Prvo poluvreme u niškoj hali "Čair" dobili su sa 2:0, u drugom duplirali rezultat, a Vinter sport je uspeo da postigne jedan počasni pogodak.

Tokom prvih pola sata meča u hali "Pinki" Kalča se solidno držao i nije delovalo kao da će konačni rezultat biti tako ubedljiv. U 29. minutu na semaforu je stajalo 3:2, ali je u narednih 10 minuta Zemun nanizao tri gola i rutinski priveo meč kraju.

I Vranjanci su izgubili sa četiri gola razlike, dok nijedan njihov šut nije završio u mreži rival. Jedan šut igrača KMF Vranje je pak zatresao mrežu, ali njihovu. Het-trik Ristanovića, uz autogol Janjinća, postavili su konačnih 4:0.

U duelu dva tima koja se bore za opstanak - Ekonomca i Jastrepca, aktuelni šampion Srbije je nakon poluvremena poveo sa 3:0. Po povratku na parket Blačani su zaigrali znatno bolje i smanjili na 3:2. Po gol na svakoj strani doneo je 4:3 nakon pola sata igre. Desetominutno zatišje završeno je pogotkom Kragujevčana u poslednjem minutu duela, sa konačnih 5:3.

Vinter sport je i dalje najbolji kotirani tim sa juga Srbije, mada je sa druge pao na treću poziciju Prve lige. Vranje i Kalča imaju po 12 bodove i zauzimaju šestu, odnosno sedmu poziciju na tabeli, dok je Jastrebac poslednji.

Narednog vikenda još jedan težak zadatak imaće Blačani - dočekaće drugoplasirani Novi Pazar. Vinter sport će ponovo biti domaćin, ovog puta Zemunu, dok će se u Vranju igrati južnjački derbi - tamošnji prvoligaš dočekaće niškog Kalču.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: