Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 20. 4. 2019.

| Sport

Prva futsal liga: U Nišu derbi juga za približavanje plej-ofu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kalča Vinter sport
Borbe za opstanak i borbe za plej-of; foto: Vanja Keser

Izvesno je da će jug imati makar jednog predstavnika u plej-ofu najjačeg domaćeg takmičenja u futsalu, ali ko će to biti ne zna se ni 2 kola pre kraja regularnog dela. Malo jasnija situacija trebalo bi da bude nakon ovog kola, pošto se u nedelju, 21. aprila od 16 sati u Nišu sastaju Kalča i Jastrebac iz Blaca, dva tima koja se nalaze odmah ispod “crte” za plasman u doigravanje.

Jastrebac ima 27, Kalča 28 bodova, dok je prvi iznad linije niški Vinter sport, sa 30 bodova. On će svoj duel 21. kola igrati u ponedeljak, 22. aprila od 20:30 u Ivanjici. Domaćin ovog susreta je deveti na tabeli, bez šanse za plej-of, ali svakako ima motivaciju da se bori, s obzirom na to da mu Vranje “diše za vratom”, pošto ima samo bod manje.

Borba za 9. mesto možda je i veća nego za doigravanje, s obzirom na to da ono daje novu šansu za opstanak u ligi, pošto 8. i 9. na tabeli igraju baraž.

Tako će Vranjancima komšije iz Niša mnogo pomoći ukoliko uspeju da savladaju Ivanjicu. Naravno, potrebno je uz to da i sami sebi pomognu, jer u nedelju od 19 sati igraju protiv RB-a u Valjevu, tima koji ima 4 boda manje od njih.

Inače, tanka je granica između onih koji će se boriti za titulu, onih koji će ispasti i onih koji će u baraž, s obzirom na to da se ove godine smanjuje broj timova u ligi. Tako prvih 6 ekipa idu u plej-of, 7. završava takmičenje tu gde je, 8. i 9. igraju plej-aut sa 2. i 3. iz Druge lige, dok 10, 11. i 12. ispadaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: