Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 9. 4. 2019.

| Sport

Prva futsal liga: Važne pobede Vranja i Kalče, remi južnjaka u Blacu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Futsal Vinter sport Kalča
Žestoka borba među južnjacima za plasman u plej-of; foto: Vanja Keser

“Slađi” bod u južnjačkom okršaju pripao je niškom Vinter sportu, pošto je domaći Jastrebac vodio sa 2:0, a meč je završen sa 3:3. Tako se dodatno “zakuvala” borba za plej-of, sada se ozbiljno umešao i niški Kalča, koji je savladao vicešampiona Srbije Novu Pazovu sa 5:4, a važnu pobedu u 20. kolu Prve futsal lige upisalo je i Vranje.

Prvo poluvreme u Blacu proteklo je bez golova, ali je u drugom odmah po ulasku na teren postalo žestoko. Tokom prva 2 minuta drugog dela Jastrebac je postavio 2:0. Međutim, tokom naredna 4 minuta Nišlije su preko Marka Ilića izjednačile. Nikola Micić doneo je novo vođstvo svojoj ekipi, ali je auto-gol Nikole Tanaskovića doneo novo izjednačenje i vredan bod za Vinter sport.

Pre dva vikenda Nova Pazova nanela je prvi prvenstveni poraz Ekonomcu, a sada je Kalča vicešampionu države Novoj Pazovi. To jasno govori o veličini i značaju ovog trijumfa. Doduše, Nišlije su u ovom meču prikazale igru od sjaja do očaja, pošto su na poluvremenu vodile sa 4:0, a onda jedva pobedile.

Ostalo je 3 minuta do kraja meča, a Kalča je vodio sa 5:1, zbog čega su se domaći futsaleri očito opustili. Kaznio je to vicešampion Srbije, postigao 3 gola za poslednja 3 minuta, ali vremena za izjednačenje nije bilo. Novajlija u redovima Nišlija Veroljub Vukadinović postigao je het-trik.

Vranjanci su prilično rutinski pobedili Ivanjicu, pošto su pola sata od početka meča imali 5:2, a u poslednjih 10 minuta meča viđen je samo jedan gol. On se dogodio minut pre kraja meča i postigli su ga gosti, sa penala, za konačnih 5:3.

Ništa povodom toga ko će u plej-of nije jasnije nakon ovog kola, pošto klubove koji su plasirani od treće do osme pozicije deli svega 7 bodova. Među onima koji i dalje konkurišu za plej-of nalaze se tri kluba sa juga - Vinter sport, Kalča i Jastrebac, s tim da je u ovoj zoni trenutno samo Vinter sport. Dva boda manje ima njegov gradski rival, a jedan bod manje Blačani.

Pri kalkulacijama treba uzeti u obzir i da najlakši raspored u preostala dva kola ima Vinter sport, pošto igra protiv devetoplasirane Ivanjice i ekipe RB, koja je jedanaesta. Kalča i Jastrebac igraju u sledećem kolu međusobni duel, dok će u poslednjem kolu Blačanima biti lakše, pošto dočekuju Ivanjicu, dok Nišlije gostuju četvrtoplasiranom Novom Pazaru.

Vranjanci u sledećem kolu gostuju RB-u u Valjevu, a taj, kao i svi mečevi pretposlednjeg kola na programu su za dve nedelje, posle reprezentativne pauze. U poslednjem kolu Vranje će dočekati beogradski FON, koji je trenutno 3. na tabeli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: