Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 30. 9. 2019.

| Sport

Prva futsal liga: Vinter sport maksimalan, Jastrebac i Kalča bez bodova

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
ilustracija futsal mali fudbal
U narednom kolu Kalča i Jastrebac će imati šansu za prve bodove; ilustracija; foto: Vanja Keser

Od 4 predstavnika juga Srbije u Prvoj futsal ligi, samo niški Vinter sport ima obe pobede u prva dva kola, pošto je savladao prvo Novu Pazovu, a juče i Jastrebac iz Blaca. Time je ostavio Blačane bez ijednog boda, a u istoj situaciji je i niški Kalča, dok KMF Vranje ima polovičan učinak - po jednu pobedu i poraz.

Vranjanci su sjajno otpočeli novu sezonu, pošto su savladali aktuelnog šampiona Srbije Ekonomac. Podmlađeni sastav iz Kragujevca za prvih 13 minuta poveo je sa 4:1 i nagovestio da brojne izmene u sastavu nisu uticale na pobednički mentalitet višestrukog šampiona Srbije. Ali tu je stao. Do poluvremena domaćin je izjednačio, a onda u drugom poluvremenu dao još 4 gola, za konačnih 8:4.

Iako su pružili dobru partiju, Vranjanci nisu uspeli da ponove uspeh i u drugom kolu, pošto su sa 3:2 izgubili u Novom Pazaru od istoimenog kluba, inače jedne od najbolje kotiranih domaćih ekipa ove sezone.

Identičnim rezultatom, Pazarci su slavili i u prvom kolu, kada su u Nišu savladali Kalču. I u drugom kolu Nišlije su ukrstile koplja sa jednim od pretendenata za vrh - FON-om. Prava goleada viđena je u Beogradu, a kao pobednik je izašao domaćin koji je slavio sa 8:6, ostavivši Kalču bez ijednog boda u prva dva kola.

Doskora klub pod nazivom Srpska, sada preuzet od strane šampiona Srbije u fudbalu, sastavio je ozbiljan tim tokom prelaznog roka i doveo četvoricu najzvučnijih igrača Ekonomca. O svojim ambicijama Crvena zvezda “progovorila” je već u prvom kolu, pošto je deklasirala Jastrebac u Blacu sa 7:0.

Drugi poraz u nizu Blačanima je naneo komšijski Vinter sport. Nišlije su kod kuće slavile sa 3:1, a uz pobedu od 3:2 nad Novom Pazovom iz prvog kola, svrstale su sebe među 4 najbolja kluba u Srbiji nakon 2 odigrana kola.

Ipak, najveći izazov za njih sledi u 3. kolu, kada gostuju Crvenoj zvezdi. I ostale južnjake očekuju teška domaćinstva narednog vikenda - Jastrebac će u Blacu dočekati Ekonomac, Vranje će ugostiti beogradski FON, a Kalča Zemun Samo pravo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: