Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 13. 6. 2020.

| Sport

Prva liga: Derbi meč "južnjaka" u nedelju u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Miloš Spasić odlazi u Švajcarsku
Derbi južnjaka u nedelju u Pirotu; foto: A. Ć.

Bez šansi da se bore za ulazak u Superligu, ali sa nabojem koji nosi komšijski derbi, igrači Radničkog iz Pirota dočekaće fudbalere Dinama iz Vranja u meču 29. kola Prve lige Srbije.

Iza fudbalera Radničkog je serija dobrih rezultata nakon nastavka prvenstva, 2 pobede i nerešen rezultat imaju u prethodnim utakmicama, a pobedu očekuju i za vikend protiv još jednog predstavnika juga Srbije, ekipe vranjskog Dinama.

Trener Dejan Čelar kaže da se u ekipu vraćaju igrači koji nisu mogli da pomognu protiv Zemuna i očekuje dobru utakmicu i atmosferu na stadionu.

Dosta ljudi s pažnjom prati te mečeve, mislim da će biti dobra poseta pogotovo posle serije naših dobrih rezultata. Verujem da možemo protiv Dinama da odigramo bolje nego sa Zemunom. U ovim utakmicama uglavnom sve ekipe igraju rasterećeno, međutim kod kuće, pred našom publikom moramo da idemo na pobedu. Vraćaju nam se neki igrači, verujem da smo spremni da napravimo još jedan pozitivni rezultat - kaže Čelar.

Radnički će biti lišen pomoći Petrovića koji se povredio u Novom sadu protiv Kabela i očekuje ga pauza do početka priprema za sledeću sezonu, kao i Vusljanina koji će biti odsutan zbog smrtnog slučaja u porodici, a šansu očekuju igrači iz podmatka kluba.

Zadovoljan sam debijem Kamenovića koji je dete iz škole, to me uvek raduje i to je kvalitet za svaki klub - kaže trener Piroćanaca.

Piroćanci su imali jedan zaostali meč, te su odigrali 3 utakmice nakon nastavka prvenstva, a za razliku od njih Dinamo je svoje 2 izgubio.

Pomoćni trener Nikola Stojanović u preostalim utakmicama, kako kaže, traži kandidate za tim koji će igrati sledeće sezone.

Imamo još 2 utakmice, imaćemo promene u ekipi, biće rotacija, svi će dobiti šansu. Iskoristićemo utakmice da vidimo na koga možemo da računamo u budućnosti, šta nam fali, koja mesta su deficitarna i šta treba da dovedemo. Šansu će dobiti i igrači iz omladinskog pogona - rekao je Stojanović.

Uoči utakmice Radnički je sedmi sa 40 bodova, a Dinamo jedanaesti sa 34.

Utakmica će se odigrati se u nedelju, 14. juna u 17:30 sati na stadionu "Dragan NIkolić" u Pirotu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: