Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:56, 14. 5. 2018.

| Sport

Prva liga: Dinamo na korak od Superlige, pobedili i Piroćanci

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnicki Dinamo Golubovic
Superliga nikad bliža; foto: Vanja Keser

Trijumfe u 27. kolu Prve lige zabeležila su oba predstavnika juga Srbije: Dinamo je u Vranju savladao Jagodinu sa 3:0, dok je Radnički iz Pirota pobedio imenjaka iz Kragujevca sa 2:1. Tako su se Vranjanci opasno približili plasmanu u Superligu, dok su Piroćanci zadržali kakve-takve šanse za opstanak u Prvoj ligi.

Trajao je otpor “fenjeraša” drugoplasiranom Dinamu u Vranju celih 45 minuta, ali više od toga ekipa koja će sledeće sezone posle 11 godina morati da se vrati u Srpsku ligu, nije mogla.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Danijel Gašić doneo je prvu prednost domaćinima. Svega 12 minuta od povratka na teren udvostručio je Onimisi Okomajin, a onda se 7 minuta kasnije u strelce upisao i Lazar Ranđelović.

Ova tri boda veoma su značajna, pošto je zahvaljujući njima i kiksu trećeplasiranog Metalca, Dinamo nikad bliži plasmanu u Superligu. Od ekipe iz Gornjeg Milanovca sada ih deli 5 bodova, a do kraja takmičenja ostalo je još 3 kola.

Utakmica u Pirotu bila je mnogo neizvesnija. Već nakon prvih pola sata Radnički je imao pomalo neočekivanih 2:0, a strelci su bili Jordan Jovanovović i Željko Dimitrov. U 61. minutu Kragujevčani su smanjili pogotkom Nenada Đurđevića, ali nisu uspeli da dođu do boda.

Ovo je bio treći uzastopni trijumf Piroćanaca kod kuće, ali su i dalje daleko od opstanka u ligi. Oni su najbolje plasirani među onima koji sigurno napuštaju prvoligaško društvo, a od opstanka su 5 bodova daleko. Najbliža im je užička Sloboda, ekipa sa kojom će se susresti u poslednjem kolu, pa nije nemoguće da će upravo taj duel odlučiti putnika u srpsku ligu.

U sledećem kolu, koje je zakazano za sledeći vikend, južnjaci putuju u prestonicu, pošto će Dinamo gostovati Sinđeliću, a Radnički Teleoptiku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: