Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 25. 10. 2019.

| Sport

Prva liga: Dinamo protiv Smedereva, Radnički dočekuje imenjaka iz Kragujevca

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Derbi meč počinje u 15 sati
Oba meča počinju od 13:30; foto: A. Kostić

Utakmicama 16. kola nastavlja se prvenstvo Prve lige, a predstavnici sa juga u različitom raspoloženju dočekuju svoje mečeve. Dinamo iz Vranja nakon poraza gostuje u Smederevu istoimenoj ekipi, dok će pirotski Radnički nakon debitanske pobede novog trenera ugostiti ekipu imenjaka iz Kragujevca.

“Pun krug” okrenule su ekipe iz Prve lige, jesenji deo sezone je završen, a ove godine je takmičenje organizovano tako da se ono odmah nastavlja i zimska pauza ne dolazi na polovini prvenstva.

Tako će se Vranjanci sastati sa ekipom Smedereva, ovog puta u gostima, a trener Radmilo Jovanović kaže da se njihov tim dosta razlikuje od onog koji je gostovao u Vranju kada su ih savladali sa 3:1.

U Vranju smo ih u prvom kolu prvenstva pobedili, ali su oni kasnije doveli sedmoricu novih igrača i novog trenera Vučićevića i krenuli sa pobedonosnom serijom - kaže Jovanović.

On je i dalje na čelu stručnog štaba, a predsednik kluba Dragan Antić upoznao je javnost da je podneo ostavku i da želi da se vrati na klupu Vranjanaca.

Ne može da igra Okamijan zbog crvenog kartona i Zlatković zbog teške povrede i operacije. Ostali igrači su svi na raspolaganju. Smederevo u poslednjih 9 utakmica ima 7 pobeda, ali to nije razlog da ne idemo tamo na pobedu - kaže trener.

Meč u Smederevu na programu je u subotu, 26. oktobra od 13:30.


Piroćanci dočekuju imenjaka iz Kragujevca

Na Gradskom stadionu u Pirotu gostuje imenjak iz Kragujevca koji je u prvom susretu slavio sa ubedljivih 3:0, ali nakon 15 odigranih mečeva gledaju Piroćancima "u leđa".

Novi trener Dejan Čelar nakon debitantske pobede, imao je nedelju dana da upozna ekipu i kaže da je pozitivno iznenađen

Nisam mogao da znam dok ih nisam trenirao nedelju dana, ali sada mogu da kažem. Velika grupa je na nivou Super lige, ja sam trenirao takve ekipe i znam. Zatekao sam zdravu svlačionicu i zdrav ambijent u klubu - kaže Čelar.

Upoznat je sa kvalitetom narednog protivnika, ali kaže da gleda samo svoju ekipu i da je veliki optimista što se tiče "bitisanja" Radničkog u Prvoj ligi.

Čeka nas renomirani protivnik velikog imena. Traže svoj put, imaju kvalitetnu ekipu i velike ambicije u ovom takmičenju. Naša pažnja je okrenuta našoj ekipi. Bilo je dosta detalja na kojim smo radili sa momcima, najviše u taktici. Želimo kontrolu nad utakmicom, da stvaramo puno šansi. Sposobni smo za napad, ali i za odbranu - kaže Čelar.

Utakmica u Pirotu igra se u subotu 26. oktobra od 13:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: