Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 18. 9. 2020.

| Sport

Prva liga: Južnjaci domaćini, bodovi imperativ

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dinamo
Svi južnjaci domaćini; foto: Lj. F.

Svi predstavnici juga Srbije u fudbalskoj Prvoj ligi svoje mečeve igraju na domaćem terenu, a najteži zadatak ima pirotski Radnički koji dočekuje lidera na tabeli, ekipu Kabela iz Novog Sada. Vranjanci na svom terenu dočekuju Budućnost iz Dobanovaca, dok će leskovačka Dubočica ugostiti Loznicu. Svi mečevi na programu su u subotu, 19. septembra od 16 sati.

Nisu dobro otvorili sezonu južnjaci, pa se pred utakmice 6. kola svi nalaze u donjem delu tabele.

Najbolje plasirani predstavnik juga, pirotski Radnički za protivnika ima prvoplasiranu ekipu na tabeli, novosadski Kabel pa ih izvesno očekuje težak meč, nakon što su protekle nedelje ostali bez šefa stručnog štaba Dejana Čelara.

Upražnjeno mesto još nije popunjeno, te će Piroćance na ovoj utakmici sa klupe predvoditi dosadašnji pomoćnik Milan Ćirić, koji je istu ulogu imao prošle godine, takođe protiv ekipa Kabela, kada je ekipu napustio tadašnji trener Marko Vidojević.

Neke stvari u životu ne možemo da biramo, moramo da se suočimo sa problemima. Imamo istu situaciju kao prošle godine, međutim, šta je tu je, ne odustajemo od koncepcije igre Radničkog - kaže Ćirić.

Dodaje da su svi grači spremni, jedino u sastavu neće biti Aleksa Kostić Milutinović zbog žutih kartona, a u ekipu se vraća kapiten Filip Tolić, koji je u prošlom kolu odsustvovao zbog povrede. ćirić radničli Ćirić (levo) predvodi Piroćance na ovoj utakmici; foto: Lj. F.

Znamo da je Kabel veoma individualno dobra ekipa znatno pojačana u odnosu na prošlu godinu. Dobro smo analizirali njihovu igru, videli njihove slabosti, pokušaćemo da to iskoristimo. Igraju dosta tvrd fudbal, u defanzivi su veoma odgovorni i samo strpljivom igrom možemo doći do bodova. Nalazimo se u situaciji gde su nam bodovi preko potrebni - rekao je Ćirić.

Bodovi su preko potrebni i ekipi Dinama iz Vranja koju su Piroćanci porazili u derbiju prošlog vikenda. Trener Dragan Antić razočaran je realizacijom napadača u dosadašnjim utakmicama, a kako kaže, poraz u Pirotu mu je naročito teško pao. Šansu za 3 boda tražiće protiv ekipe iz Dobanovaca.

Igrali smo dobro, ali su nas individualne greške koštale 3 boda. Moramo da gledamo napred, ali i da menjamo navike. Realizacija nam je slaba, to nam je najveći problem. Idemo na pobedu, kako god da se zove ekipa ispred nas. Igramo napadački, visoki presing, to je moj način. Prethodne 3 utakmice smo igrali dobro, realizacija šansi nije bila najbolja - kaže Antić.

Sa samo jednom pobedom iz 5 utakmica, popularni Recko nije zadovoljan, pa se do kraja prelaznog roka očekuju još pojačanja. Najpre očekuje da se ukine zabrana registrovanja igrača, da bi se 2 nova igrača registrovala, a kako kaže, tražiće još 3 do 4 pojačanja. recko Antić nije zadovoljan realizacijom; foto: Lj. F.

Orlić (golman, prim. nov.) je povredio meniskus, ide na operaciju u Austriji i bez njega ćemo biti nekoliko nedejla. Ovu utakmicu smo hendikepirani. Ko igra, ko je tu, taj mora da pogine na terenu i da se bori. Od sutra ćemo moći da registrujemo nove igrače, fale nam golman, štoper, zadnji vezni i špic. Uz 3 do 4 pojačanja borićemo se za vrh - kaže popularni Recko.

Isti broj bodova poput Dinama ima i Dubočica iz Leskovca, koja još nije zabeležila pobedu od početka prvenstva, a šansu za to pokušaće da iskoriste u meču sa Loznicom. Kako kaže sekretar kluba Dušan Petković samo pobeda dolazi u obzir.

Ona je izlaz koja nas vraća na neki pozitivan kolosek, idemo na 3 boda, moraćemo da pucamo iz svih mogućih oružja. Svi su spremni za utakmicu, kompletni smo. I zadovoljni smo i nismo dosadašnjim učinkom, mogli smo iz u zadnje 2 utakmice da pobedimo, osvojili smo po pod. U Prva 3 kola nam raspored nije išao na ruku, sve su to ekipe iz gornjeg dela tabele - kaže Petković.

Sve utakmice južnjaka na programu su u subotu, 19. septembra od 16 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: