Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 29. 11. 2019.

| Sport

Prva liga: Južnjaci domaćini, treneri očekuju pobede

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
fudbal
Do zimske pauze još 2 kola; foto: A. K.

Oba predstavnika juga Srbije domaćini su u utakmicama 22. kola Prve lige Srbije, a treneri Radničkog i Dinama žele da se pobedama oproste od domaće publike u sutrašnjim mečevima. Piroćanci dočekuju ekipu Kolubare, dok u Vranju gostuje beogradski tim Žarkovo.

Do zimske pauze ostala su još 2 kola, a u poslednjem susretu na domaćem terenu, fudbaleri Radničkog dočekuju Lazarevčane koji se nalaze poziciji više na tabeli od Piroćanaca.

Trener Dejan Čelar najavljuje da ekipa ide na 3 boda i poziva navijače da im pomognu u tome.

Dolazi nam jako kvalitetna ekipa, sa dobrim trenerom. Nisu na mestu koje im je bilo ambicija na početku sezone, žele da naprave rezultat i da se priključe vrhu. Po ulaganju i po ambicijama žele u Superligu, ali kod kuće smo mi ekipa koja se pita - kaže Čelar.

Poslednja 2 susreta u Pirotu, Radnički je igrao u, kako kaže trener, nerazumnim terminima petkom i ponedeljkom, a meč sa Kolubarom na programu je u subotu, 30. novembra od 13 sati. Čelar pre Radničkog radio u Bačkoj, Voždovcu i Radniku Čelar očekuje pobedu; foto: D. M.

Od 1. jula su momci u trenažnom procesu, došlo je i do zasićenja, ali probaćemo da napravimo pretposlednji napor i pobedimo. Imamo 2 utakmice, 6 bodova je u opticaju, probaćemo da osvojimo što više možemo i da ponovimo dobre igre - kaže trener Piroćanaca.

Pobedu na domaćem terenu očekuje i trener Dinama Dragan Antić koji kaže da je ekipa na dobrom putu i da pauza u prvenstvu ne dolazi možda u dobrom trenutku po njegovu ekipu.

Mislim da sam na pravom putu ovih poslednjih nekoliko utakmica, sem utakmice u Milanovcu gde smo kiksnuli u poslednjim minutima. Dobili smo zadnje 3 utakmice kod kuće, očekujemo da pobedimo i sutra. Upali smo u seriju, šteta je što idemo na pauzu. Očekujem 6 bodova, ali neću biti nezadovoljan ni sa 4 boda u ova 2 kola - kaže Antić.

Za kikseve poput onog u Gornjem Milanovcu optužuje pojedine igrače, za koje je rekao da "malo intelektualno zaostaju za ovaj nivo takmičenja", te su te greške pad koncetracije. Ipak, ne kaže na koje misli.

Najavljuje da ekipa neće odustati od svog stila igre. Dragan Antić Recko Već planira zimski prelazni rok; foto: Vanja Keser

Igraćemo napadački, ne znamo da se branimo. Igramo otvoreno, uvek na gol više. Neće biti rasprodaje bodova na domaćem terenu. Ako igramo kao što znamo, nema šta da traže u Vranju - kaže Antić.

Popularni Recko već razmišlja o zimskom prelaznom roku i kaže da će stvoriti jak Dinamo.

Moramo da dovedemo kvalitetnije i bolje igrače u zimskom prelaznom roku, pregovaramo sa dosta igrača. Stvorićemo jak Dinamo koji će konkurisati za ulazak u Superligu - kaže Antić.

Utakmica u Vranju počinje takođe od 13 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: