Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 14. 3. 2020.

| Sport

Prva liga: Južnjaci traže pobede pred praznim tribinama

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fudbal KOSTA
Južnjaci traže pobedu za ostanak u delu tabele koji vodi u plej-of; foto: A. Kostić

Utakmicama 26. kola nastavlja se fudbalska Prva liga Srbije, a predstavnici juga svoje utakmice igraju na domaćem terenu. Dinamo Vranje dočekuje prvoplasiranu ekipu Grafičara, dok će Piroćanci tražiti prve bodove u meču sa Zemunom, a obe utakmice će se igrati bez prisustva gledalaca.

Porazom na domaćem terenu krenuo je Dinamo u misiju povratka u Superligu, ali se za izgubljene bodove protiv Kolubare iskupio protiv Budućnosti iz Dobanovaca, pa sada, kako kaže trener Dragan Antić, očekuju seriju pobeda.

U goste im dolazi prvoplasirani Grafičar, a popularni Recko kaže se pobedom stiču velike šanse za plej-of.

Oni su izvanredna ekipa, većina igrača je iz Zvezde, čija su filijala. Ali ne dolazi Mančester, već Grafičar. Ako damo maksimum, ne bojim se za rezultat. Mislim da igramo dobar fudbal, očekujemo seriju pobeda - kaže Antić.

Vranjanci u meč ulaze oslabljeni, bez povređenog Veličkovića i Plojevića i Goranovića koji ne mogu da igraju zbor problema sa kartonima, ali i pojačani napadačem Dimitrovim, koji se vratio u ekipu nakon što mu je propao transfer u Kinu.

Koga nema, bez njega se mora i može. Mislim da imamo mogućnosti da pobedimo svakog, kvalitet imamo, bolji smo nego jesenas. Pobedom stičemo velike šanse za plej-of, nadam se da ćemo sigurno tamo biti. Nadamo se najboljem - rekao je Recko.

Utakmica je na programu u nedelju, od 15 sati.

Sa 2 poraza krenuli su u prolećni deo Piroćanci, a na domaćem terenu pred praznim tribinama u ponedeljak, 16. marta dočekuju ekipu Zemuna.

Trener Dejan Čelar očekuje pobedu i nastavak borbe za vrh tabele.

Ono što raduje da pravimo dosta šansi, ali moramo da počnemo da dajemo golove. Pobeda nas vraća na mesto gde želimo da bude i podržava ambicije. Radimo kvalitetno, imamo dobar ambijent i samo želimo da kvalitete iz treninga prenesemo na utakmicu - kaže Čelar.

Piroćanci nemaju većih problema sa povredama, a posle treninga u nedelju videće se da li će kapiten Tolić igrati.

Meč pred praznim tribinama nije ono što iko želi, kaže trener, ali poštuju su preporuke Fudbalskog saveza.

Pratimo preporuke Saveza, unutar kluba su doktori objasnili igačima kako da poštuju mere. Kao i svi građani u istoj smo situaciji. Malo smo izloženiji, ali verujemo ljudima koji imaju više informacija znaju šta rade - kaže trener.

Meč u Pirotu počinje od 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: