Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 7. 11. 2016.

| Sport

Prva liga: Piroćanci treći, Vranjanci poraženi od jesenjeg prvaka

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Piroćanci u strahovitom nizu; foto: A. K.

I u osmoj uzastopnoj utakmici fudbaleri Radničkog iz Pirota nisu primili gol, a pobedom nad ekipom beogradskog Sinđelića izbili su na 3. mesto, dok je Dinamo iz Vranja posle preokreta poražen na gostovanju Mačvi u Šapcu, koja je ovim pobedom obezbedila zvanje jesenjeg prvaka.

Piroćanci se nalaze u odličnoj rezultatskoj seriji. U poslednjih 8 mečeva 6 puta su izlazili kao pobednici, a gol nisu primili čitavih 740 minuta.

U 13. kolu pirotski sastav ubedljivo je porazio na svom terenu Sinđelić iz Beograda golovima Marka Mančića, Stefana Stojanovića i Denisa Ristova. Iskoristili su poraz ČSK-a iz Čelareva u Lazarevcu protiv Kolubare i izbili na 3. mesto sa 23 boda, pa su sada na 4 boda od mesta koje vodi u Superligu.

Sinđelić je ekipa sa odličnom defanzivom, ali smo iskoristili njihovu lošu formu u poslednje vreme i nastavili da idemo uzlaznom putanjom. Drago mi je da i u ovom meču nismo primili gol, pa i dalje nastavljamo da pretimo prvoplasiranoj Mačvi i drugoplasiranoj Slobodi - poručio je trener Piroćanaca Marjan Živković.

Drugi prvoligaš sa juga vranjski Dinamo gostovao je lideru na tabeli Mačvi i posle odlično odigranog prvog poluvremena vodio sa 1:0 pogotkom Željka Dimitrova. Međutim, Šapčani su do kraja meča preokrenuli rezultat i sa 2 gola Bojana Matića upisali 11. prvenstvenu pobedu, pa su 2 kola pre kraja jesenjeg dela obezbedili jesenju titulu.

Šef stručnog štaba vranjskog tima Dragan Antić bio je posle meča besan na suđenje, za koje kaže da je direktno odlučilo pobednika.

Mi smo imali mali peh, povredio nam se štoper, pa sam bio prinuđen da ubacim napadača kao defanzivca, jer na klupi nisam imao rezervnog štopera i oba gola smo primili iz prekida. Ne mogu da se ne osvrnem na suđenje, koje je bilo katastrofalo i direktno uticalo na konačan ishod meča. Mislim da Mačvi nije potrebno onakvo suđenje - istakao je trener Dinama.

Vranjanci su se ovom pobedom vratili u zonu ispadanja. Trenutno su na 14. mestu sa 13 bodova.

U pretposlednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Radnički gostuje OFK Beogradu, dok Dinamo na svom terenu igra protiv užičke Slobode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: