Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 30. 3. 2021.

| Sport

Prva liga: Pobeda Radničkog, porazi Dubočice i Dinama

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Utakmica prekinuta pri rezultatu 2:0 za domaće
Nastavlja se borba za opstanak; Ilustracija; foto: JV/A. K.

U 24. koli Prve lige Srbije ekipe sa juga zemlje zabeležile su jednu pobedu i pretrpele dva poraza, pa je borba za opstanak i dalje glavna tema fudbalskih klubova iz ovog dela Srbije. Pirotski Radnički savladao je imenjaka iz Kragujevca sa 1:0, dok su poraze doživeli Dubočica od Kolubare (1:3) i Dinamo od Kabela (0:2).

Najteži zadatak u ovom kolu imali su fudbaleri Radničkog kojima je gostovao lider prvenstva, kragujevački Radnički 1923. U prvom poluvremenu viđena je igra bez mnogo šansi za gol i nekoliko udaraca sa distance, uz veći posed gostiju, da bi u nastavku igre Piroćanci zaigrali mnogo bolje.

Nakon propuštenih par izglednih šansi, do vođstva stižu domaćini auto-golom Varjačića koji je nakon kornera i udarca Tolića u sopstvenu mrežu skrenuo loptu koja je išla van okvira gola. Do kraja utakmice pokušali su fudbaleri iz Kragujevca, koji su već obezbedili ulazak u Superligu, da izjednače rezultat, ali on je ostao nepromenjen pa Piroćanci dolaze do veoma važnih bodova.

Nakon ubedljivog poraza od Loznice u prošlom kolu, fudbaleri Dubočice dočekali su u Vlasotincu Kolubaru iz Lazarevca, ali su i sad doživeli poraz.

Vođstvo gostima doneo je Vasiljević je u 19. minutu nakon kornera, da bi prednost već u 25. minutu uvećao Đokić. Pokušali su do kraja poluvremena da udarcima iz daljine smanje rezultat domaćini, ali se na odmor otišlo prednošću gostiji od 2 gola razlike.

Ipak, na početku drugog poluvremena, nakon kornera u 49. minutu Mitrović smanjuje glavom na 1:2, ali gosti već u 60. minutu preko Milosavljeva postižu još jedan pogodak i rešavaju ishod meča. Do kraja meča rezultat se nije menjao, a zanimljivo je da su sva 4 gola postignuta glavom.

Poraz su doživeli i fudbaleri Dinama iz Vranja, iako su tokom meča bili ravnopravan rival, a u prvom poluvremu mnogo bolji uz pogođenu prečku pred kraj poluvremena.

Međutim, za promašene šanse kažnjeni su u 78. minuta golom Novakovića nakon penala dosuđenog zbog igranja rukom, da bi u nadoknadi vremena primili još jedan gol za konačnih 0:2.

Nakon ovog kola, od ekipa sa juga najbolje stoji Radnički koji se sa 28 bodova nalazi na 13. mestu. Dubočica je na poziciji niže sa bodom manje, dok Vranjanci imaju 25 bodova i drže 16. mesto. Ove sezone Prvu ligu Srbije napušta 8 ekipa pa se do kraja prvenstva očekuje neizvesna borba za opstanak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: