Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:23, 4. 11. 2019.

| Sport

Prva liga: Porazi južnjaka i pad na tabeli

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
fudbal
Južnjaci u donjem domu tabele; foto: A. K.

Oba predstavnika juga Srbije poražena su na gostovanjima u 17. kolu Prve lige. Pirotski Radnički izgubio je u Gornjem Milanovcu od ekipe Metalca minimalnim rezultatom, dok su fudbaleri Dinama iz Vranja savladani u Bačkoj Palanci sa 2:0.

Nakon promene trenera, fudbaleri Radničkog iz Pirota pod vođstvom novog šefa stručnog štaba Dejana Čelara vezali su 2 pobede na domaćem terenu, ali su na prvom gostovanju doživeli poraz.

Bolji od njih, i po rezultatu i igri, bio je Metalac iz Gornjeg Milanovca koji je od početka meča krenuo u jakom ritmu i već u 10. minutu došao je do prednosti. Strelac, nakon dobrog centaršuta sa leve strane, bio je kapiten Ješić.

Fudbaleri Radničkog bili su u podređenom položaju tokom prvog poluvremena, ali i pored nekoliko šansi Milanovčana, rezultat se nije menjao.

Bolje su zaigrali Piroćanci u nastavku igre, a domaćin se odlučio na odbranu minimalne prednosti, te su iz kontranapada pretili Radničkom.

Nekoliko šansi za izjednačenje propustili su Piroćanci, a pred kraj susreta poništen im je i pogodak, nakon što je pomoćni sudija signalizirao da se nakon odbitka Tolić aktivirao iz ofsajda.

Treći poraz zaredom doživeli su Vranjanci, ovog puta bolji od njih bili su fubaleri Bačke koji su ih savladali sa 2:0.

Dinamu na ruku nije išao ni raspored, ovo im je bilo treće vezano gostovanje, a dodatan problem u susretu u Bačkoj Palanci napravio je Popović koji je za kratko vreme u prvom poluvremenu zaradio 2 žuta kartona i isključenje.

Pre isključenja Popovića, Žakula je doveo domaćina u vođstvo u 23. minutu, a brojčanu prednost iskoristili su u nastavku igre kada su preko istog igrača povisili na 2:0, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Nakon 17. kola, Radnički se nalazi na 9. mestu sa 24 boda, dok Vranjanci imaju bod manje i nalaze se odmah ispod komšija na tabeli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: