Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:26, 6. 4. 2021.

| Sport

Prva liga Srbije: Ekipe sa juga nastavljaju borbu za opstanak

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Derbi meč počinje u 15 sati
Borba za opstanak se nastavlja; Ilustracija; foto: A. Kostić

Do kraja sezone Prve lige Srbije ostalo je još 9 kola, a u vanrednom 26. kolu u sredu i četvrtak ekipe sa juga nastavljaju borbu za opstanak. Pirotski Radnički dočekuje ekipu Borca iz Čačka, Dinamo u Vranju igra sa liderom prvenstva, ekipom Radničkog iz Kragujevca, dok Dubočica u Vlasotincu igra protiv Budućnosti iz Dobanovaca.

Samo prvih 10 mesta garantuju opstanak, a trenutno se svi predstavnici juga zemlje nalaze ispod crte pa ih u narednim mečevima očekuje teška borba.

U poslednjem kolu Piroćanci su poraženi golom u zadnjem minutu iz penala od ekipe Žarkova, a sada ih u Pirotu očekuje meč sa Borcem iz Čačka od koga su u prvom delu prvenstva izgubili sa 3:1.

Trener Nikola Puača konačno može da računa na sve igrače.

Radi se o jednoj disciplinovanoj i čvrstoj ekipi koja će tražiti svoju šansu. Pred nama je imperativ pobede, bez obzira na poraz u poslednjem kolu u zadnjem minutu, verujem da će se dobar rad vratiti već na ovoj utakmici. Nemamo nijednog kažnjenog igrača, vratili su se povređeni igrači, svi konkurišu za tim - kaže Puača.

Meč na Gradskom stadionu počinje u sredu, 7. aprila u 16 sati, a u istom terminu Dinamo dočekuje u Vranju kragujevački Radnički.

Nikola Stojanović, pomoćni trener Vranjanaca rekao je da je cilj u prethodnom kolu ostvaren kada je ekipa osvojila bod u Jagodini, a narednu utakmicu ocenjuje kao tešku.

Oni su trenutno najbolja ekipa u našoj ligi. Od početka prvenstva su na 1. mestu i mislim da su sigurno osvojili plasman u Superligi. U drugom delu takmičenja pružaju nešto slabije partije verovatno zbog bodovne razlike, opustili su se. Ali mi moramo dočekati tu utakmicu spremno i motivisano. Nama su bodovi preko potrebni. Pokušaćemo da poentiramo i uzmemo 3 boda koja su nam preko potrebna. Malo rasterećenije igramo i bolje partije pružamo kada igramo u gostima. Ali ja verujem u ove momke, imamo kvalitet, ali to moramo da pokažemo na terenu. Fale nam ta 3 boda kod kuće da bi smo se trgli ka gornjem delu tabele -rekao je Stojanović.

Dan kasnije, u četvrtak 8. aprila na teren će u Vlasotincu, gde Leskovčani zbog izgradnje stadiona igraju, izaći fudbaleri Dubočice i Budućnosti iz Dobanovaca.

Meč je važan za obe ekipe, ali igrači Dubočice nakon pobede nad Trajalom u gostima, očekuju da potvrde te bodove kako bi konačno izašli iz zone ispadanja.

Utakmica počinje takođe od 16 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: