Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 27. 2. 2021.

| Sport

Prva liga Srbije: Južnjaci nastavljaju borbu za opstanak

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Derbi meč počinje u 15 sati
Nastavlja se Prva liga Srbije; ilustracija; foto: A. Kostić

Prvoligaši sa juga Srbije bez poraza su startovali u prolećnom delu prvenstva, a već ovog vikenda nastavlja se borba za bodove i opstanak u takmičenju. Dubočica gostuje prvoplasiranom Radničkom u Kragujevcu, Dinamo igra u Lazarevcu sa Kolubarom, dok Radnički iz Pirota dočekuje imenjaka iz Sremske Mitrovice.

Težak raspored je na startu za Leskovčane, nakon pobede nad drugoplasiranim Trajalom, sada igraju sa jednim od favorita i ekipe koja se odvojila na tabeli. Sve pobede do sada zabeležili su Kragujevčani na domaćem terenu, a kako kaže pomoćni trener Dejan Cenić, pokušaće gosti da dođu do pozitivnog rezultata.

Očekuje nad teška utakmica. Igramo protiv najbolje ekipe u ligi, što tabela i pokazuje. U prošlom kolu smo pokazali da i protiv najboljih možemo da igramo. Radili smo dobro, mislim da će rezultati rada doći do izražaja u narednim utakmicama. Verujem u ove momke i verujem u dobar rezultat - rekao je Cenić.

Meč na "Čika Dači" počinje u subotu od 13 sati.

U nedelju svoje mečeve igraju Piroćanci i Vranjanci. U Pirotu gostuje imenjak iz Sremske Mitrovice, a nakon boda u prošlom kolu Piroćanci sada očekuju sva tri.

Trener Nikola Puača kaže da u ligi nema slabih protivnika, ali da u sutrašnji meč ulaze sa imperativom pobede.

Daćemo sve od sebe da sa 3 boda koja priželjkujemo ostvarimo priključak ekipama koje su u gornjoj polovini tabele. Promenili su trenera i doveli dosta novih igrača. Gaje jedan specifičan fudbal, direktan, sa napadima koji kratko traju. Dosta agresivna ekipa, prošlu utakmicu su izgubili na svom terenu, ali su stvorili više šansi za gol od protivnika. Mislim da je ključna stvar da nametnemo naš stil igre, ko uspe da nametne to što ga krasi mislim da će doći do 3 boda - rekao je Puača.

Utakmica u Pirotu počinje od 13 sati.

Težak raspored ima i Dinamo iz Vranja - u prošlom kolu su izborili bod sa Grafičarem koji je na 3. mestu, dok sada gostuju u Lazarevcu ekipi Kolubare koja je 4. na tabeli.

Trener Dragan Antić očekuje tešku utakmicu sa jakim protivnikom.

Njihove ambicije su ulazak u Super igu. Mi znamo njihove kvaliete, ali znaju i oni naše. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezulat, idemo po bodove. Biće teško, ali se nadam bodu. Protiv Grafičara smo igrali dobro, kao što ste videli. Nadam se da ćemo ponoviti takvu igru. Želim ako ne tri, bar jedan bod. Da nastavimo seriju bez poraza, kako bi se priključili klubovima na sredini tabele gde nam je i mesto. Ekipa je dobro pripremljena - rekao je Antić.

Vranjanci će na ovom meče biti oslabljeni neigranjem povređenog Sose, dok su Zlatković, Balabanović i Ćirković odsutni zbog kartona.

Desetkovani smo, ali igram sa ostatkom igrača. Tu nam je sada i Gordić, ali ćemo videti da i će igrati celu utakmicu. Nismo imali ovako dobre golmane poslednjih 5 godina, prezadovoljan sam. Obojica su top. I Vukašinović i Simonović su kvalitetni. Da su bili sa nama od početka, bili bi negde pri vrhu tabele. Mojim momcima želim sreću i da daju sve od sebe kao i protiv Grafičara - rekao je trener Dinama.

Utakmica u Lazerevcu na programu je u nedelju od 16 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: